in , ,

20+ ΤΡΟΠΟΙ να Δώσετε μια Δεύτερη Ευκαιρία σε Πράγματα που Συνήθως Πετάτε

20+ ΤΡΟΠΟΙ να Δώσετε μια Δεύτερη Ευκαιρία σε Πράγματα που Συνήθως Πετάτε
20+ ΤΡΟΠΟΙ να Δώσετε μια Δεύτερη Ευκαιρία σε Πράγματα που Συνήθως Πετάτε

Τα τελευταία χρόνια, η ιδέα της απαλλαγής από περιττά πράγματα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Οι μπλόγκερ, οι διασημότητες και οι ψυχολόγοι συνεχίζουν να μας ενθαρρύνουν να πετάμε πράγματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, ακόμη και τα απορρίμματα τροφίμων, οι συσκευασίες, οι πόρτες των ντουλαπιών και μια σπασμένη υδρόγειος μπορεί να είναι χρήσιμα. Δεν σας παροτρύνουμε να αποθηκεύσετε όλα όσα έχετε στο διαμέρισμά σας, αλλά αντ’ αυτού να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε αμέσως. Θα βοηθήσετε το περιβάλλον και θα κάνετε τη ζωή σας πιο απλή.

Παλιά έπιπλα

Τα παλιά έπιπλα βρίσκονται πρώτα στη λίστα των «πραγμάτων που πρέπει να ξεφορτωθούν» όταν κάποιος ξεκινά μια επισκευή ή απλά θέλει να ανακαινίσει το σπίτι του. Ωστόσο, μερικές φορές είναι πιο λογικό και φθηνότερο να τους δώσουμε δεύτερη ζωή.

Κρεβάτι για σκυλί από ένα παλιό τραπεζάκι και μια παλιά κουβέρτα που έγινε στρώμα.

© /maeganit / reddit  

Συρταριέρα της γιαγιάς. Συχνά, το μόνο που χρειάζεται είναι να την βάψετε ξανά.

Μονές καρέκλες και καρέκλες χωρίς πόδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονές καρέκλες ως βασεις για γλάστρεςς, ενώ οι σπασμένες καρέκλες μπορεί να γίνουν κούνιες, ράφια ή ακόμα και κρεμάστρες. Τα σπασμένα τραπέζια, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να γίνουν κομοδίνα.

Χρησιμοποιείστε Παλιά Άχρηστα ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ με Έξυπνο Τρόπο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© Hometalk / youtube  

Γλάστρες (ειδικά πήλινες, ακόμη και αν είναι σπασμένες). Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ωραία σύνθεση χρησιμοποιώντας λίγο χώμα, βρύα και ένα ζευγάρι παχύφυτα.

© Fun Gardening / youtube  

Παλιά παιδικά έπιπλα. Μπορείτε να φτιάξετε τέλειες βάσεις για οικιακές συσκευές από παλιά αλλαξιέρες. Οι εταζέρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο ή στην κουζίνα, ενώ μια παιδική κούνια μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μικρό καναπέ.

© thepixarlamplala / reddit  

Σπασμένα πορτατίφ. Εάν είναι απλώς σπασμένο το αμπαζούρ ή το στήριγμα, αλλά λειτουργεί ο μηχανισμός, μπορείτε να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Οτιδήποτε από κουβάρια από νήματα έως παλιά παιχνίδια μπορούν να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε την εμφάνισή τους.

© Instructables / youtube  

Παλιά πράγματα

Λόγω της αφθονίας επιλογών και μόδας, πολλά είδη οικιακής χρήσης πετιούνται πολύ εύκολα. Σχεδόν καινούργιες οδοντόβουρτσες, ξυράφια, γραφική ύλη, πορτατίφ και πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Για παράδειγμα, ένα παλιό μπαούλο μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη. Πως να Φτιάξετε ένα Μπαράκι από Άχρηστα Αντικείμενα και μωσαϊκό απο χαρτί!

© Dr-Q / reddit  

Παλιές καλλυντικές θήκες. Μπορούν να γίνουν τέλεια γλάστρες για παχύφυτα, ενώ μικρές παλέτες μπορούν να γίνουν χρήσιμα κιτ ταξιδιού και μίνι κιτ περιποίησης.

© xunshineb / reddit  

Πετσέτες Terry. Είναι εξαιρετικές για γυάλισμα μαχαιροπίρουνων, γυαλικών και κρυστάλλων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως επαναχρησιμοποιήσιμα κουρέλια κουζίνας. Επιπλέον, αυτές οι πετσέτες μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαδικασία ψησίματος.

Το καλύτερο κόλπο για κέικ. Κόψτε μια λωρίδα από μια παλιά πετσέτα, βρέξτε την με νερό και στύψτε την περίσσεια. Τυλίξτε την γύρω από τη φόρμα κέικ και ασφαλίστε την με μεταλλικές καρφίτσες πριν το ψήσιμο. Θα έχετε ένα ομοιόμορφο ψημένο κέικ χωρίς φούσκωμα.

© charlenehg / reddit  

Οδοντόβουρτσα. Οι οδοντίατροι προτείνουν να την αλλάζετε μία φορά κάθε 3-4 μήνες. Τις παλιές οδοντόβουρτσες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό οτιδήποτε: αρμοί πλακιδίων στο μπάνιο και στην κουζίνα, σόλες παπουτσιών από άμμο και μικρές πέτρες, ακόμη και πληκτρολόγια.

22 τρόποι να μετατρέψετε παλιά και άχρηστα αντικείμενα σε θησαυρούς! Νο2

Χαλί. Μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια και να φτιάξετε μαλακά μαξιλάρια για πόδια επίπλων.

Κουρτίνα μπάνιου. Αυτό το πλαστικό αντικείμενο δεν αφήνει την υγρασία να το διαπεράσει, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια των πικ-νικ ως υπόστρωμα για μια κουβέρτα. Εάν έχετε κατοικίδια, μπορείτε να φτιάξετε ένα χαλί για αυτά.

Από παλιές κουρτίνες μπορείτε να ράψετε σακούλες για λαχανικά και φρούτα.

© Szykoii / reddit  

Φωτογραφικές μηχανές με φιλμ. Σήμερα η φωτογράφιση με φιλμ είναι πάλι μοντέρνα καθώς οι φωτογραφίες έχουν περισσότερη ψυχή.

Σεντόνια. Όταν δεν είναι πλέον κατάλληλα για χρήση στο σπίτι μπορούν να έχουν δεύτερη ζωή τους στο εξοχικό σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα φυτά όλη τη νύχτα για να τα προστατεύσετε από τον παγετό, αντί να καλύπτετε κάθε φυτό ξεχωριστά.

Μπορείτε να φτιάξετε καλάθια από κουρτίνες και παπλώματα, κούκλες φάλαινες από κομμάτια ταπετσαρίας επίπλων και παλιά ρούχα και φορέματα από κομμάτια ρούχων και σεντόνι.

© chrisbluemonkey / reddit  

Παλιά τηλεόραση. Μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ενυδρείο επειδή έχει στεγανό γυαλί στο μπροστινό μέρος και ως μικρό τραπέζι ή κρεβάτι για κατοικίδια.

© neatflaps / reddit  

Μονά ποτήρια. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως γλάστρες ή βάσεις για διάφορα μικρά αντικείμενα.

Παιχνίδια για κατοικίδια. Υπάρχει πάντα ένας τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια. Απλώς φτιάξτε ένα νέο παιχνίδι από πολλά παλιά.

© muddy651 / reddit  

Απορρίμματα τροφίμων

Τα απορρίμματα τροφίμων αποτελούν περίπου το 19% όλων των απορριμμάτων που απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

© Juliap53 / reddit  

Φλούδες πατάτας. Αν και δεν φαίνονται ελκυστικές εξωτερικά, είναι «πλούσιες» σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν πολυσακχαρίτες, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, φολικά άλατα, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο και πολλά άλλα. Καταπραΰνουν τέλεια το καμένο δέρμα, βοηθούν στην αρθρίτιδα και είναι ακόμη και κατάλληλες για λίπανση λουλουδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα ξηράνετε στο φούρνο.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά τσιπ ψήνοντας τις στο φούρνο με λίγο λάδι.

© Vervei / reddit  

Κόκκοι καφέ. Είναι ένας εξαιρετικός εξουδετερωτής οσμών και απωθητής παρασίτων και εντόμων. Μπορείτε επίσης να κάνετε λίπασμα για λουλούδια ή να γυαλίσετε ένα γδάρσιμο σε ένα ξύλινο έπιπλο.

© Hometalk / youtube  

Φράουλες και καρότα. Το ευκολότερο είναι να τα προσθέσετε κατά την παρασκευή τσαγιού και θα έχετε το τέλειο αντιφλεγμονώδες αφεψημα.

Κάθε φορά που αγοράζετε σχοινόπρασο / φρέσκα κρεμμυδάκια απλώς κόψτε τα περισσότερα και χρησιμοποιείστε ή αποθηκεύεστε τα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάλτε τις ρίζες σε ένα φλιτζάνι 2 εκατοστά νερό. Θα μεγαλώσουν ξανά μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορείτε να το επαναλάβετε έως περίπου 2-4 φορές, εάν έχετε καλή ποιότητα.

© drderanged / reddit  

Φλούδες εσπεριδοειδών. Απλώς ξηράνετε τις και προσθέστε τις σε τσάι ή στο πλυντήριο πιάτων για να απαλλαγείτε από λεκέδες σαπουνιού στα πιάτα. Οι φλούδες πασπαλισμένες με αλάτι είναι ιδανικές για τον καθαρισμό των υπολειμμάτων σαπουνιού από την μπανιέρα. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

© IEatScientistsForBF / reddit  

Σπόροι μούρων. Μπορείτε να τους βάλετε τους σε μια κάλτσα και να τη θερμάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να το χρησιμοποιήσετε ως θερμοφόρα. Μπορείτε επίσης να τους φυτέψετε για να έχετε νέα φρούτα.

© ChrisAngel0 / reddit  

Φλούδες μπανάνας. Φαίνονται να είναι μια καθολική θεραπεία για οτιδήποτε. Οι φλούδες της μπανάνας απομακρύνουν τις μυρμηγκιές, μαλακώνουν το κρέας, αποτρέπουν τις ρυτίδες και λευκαίνουν τα δόντια Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε μια φλούδα και να περιμένετε τα αποτελέσματα. Φαίνεται παράξενο αλλά μπορείτε να φτιάξετε και πεπερόνι.

© Project Diaries / youtube   © IdrialTheMage / reddit  

Παλιά ρούχα

Συνήθως, είναι σχεδόν καινούργια ρούχα που αναγκαζόμαστε να πετάξουμε λόγω ενός μικρού λεκέ, μιας μικρής τρύπας ή μιας τραβηγμένης κλωστής. Ωστόσο, μπορούν ακόμα να είναι πολύ χρήσιμα.

Τσάντα που χωράει κάτω από όλα τα καθίσματα αεροπορικών εταιρειών, από παλιό ύφασμα, vintage δερμάτινο μπουφάν και κομμάτια από παλιά πορτοφόλια.

© flippingypsy / reddit  

Μπλουζάκια. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι μπορείτε να φτιάξετε χαλιά και μαξιλάρια από με αυτά. Επίσης, ένα μπλουζάκι ενήλικα μπορεί εύκολα να γίνει παιδικό μπλουζάκι ή φόρεμα, ενώ τα παιδικά μπλουζάκια είναι ιδανικά για μικρά σκυλιά και γάτες.

© ADogNamedKarma / reddit  

Κάλτσες. Τοποθετήστε μέσα παπούτσια, ώστε να μην λερωθούν όταν αποθηκεύονται σε ντουλάπα ή στα πόδια καρεκλών ώστε να μην γρατσουνίζουν το πάτωμα. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μικρά αντικείμενα. Βάλτε σαπούνι και φλούδες εσπεριδοειδών μέσα στην κάλτσα και θα έχετε ένα φυσικό σκωροκτόνο μαζί με ένα αποσμητικό ντουλάπας.

© Specific Love Creations / youtube  

Τζιν παντελόνια. Μπορείτε να φτιάξετε μια βάση αποθήκευσης μικρών αντικειμένων από τσέπες τζιν που μπορεί εύκολα να μπει σε πολυθρόνα ή τραπέζι κουζίνας. Τα πόδια του παντελονιού μπορούν να γίνουν ένα κομψό σακίδιο ή ακόμη και κούνια.

Παλιά φορέματα. Όπως τα τζιν, τα φορέματα μπορούν να μετατραπούν σε διάφορα χρήσιμα πράγματα, όπως μαξιλαροθήκες και ξεσκονόπανα ή μπορείτε να το ανανεώσετε λίγο και να συνεχίσετε να το φοράτε.

© isacookiep / reddit  

Σπιτικά απορρίμματα

Αν και μπορούμε να το ονομάσουμε σπατάλη, ορισμένα πράγματα που έχουν απομείνει από επισκευές ή κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας προσφέρουν οφέλη και να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Μια μοναδική βιβλιοθήκη από κορμό ξεραμένης μηλιάς.

© TrashTashy / reddit  

Σάκοι. Χρησιμοποιήστε σάκους από κάρβουνα, πριονίδι και τσιμέντο για να φτιάξετε κάδο απορριμμάτων. Ή μπορείτε να φτιάξετε μια τσάντα tote ή άλλα χρήσιμα πράγματα. Παρεμπιπτόντως, οι σακούλες και οι συσκευασίες προϊόντων μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν.

© shashirahandmaker / reddit  

Πριονίδια. Είναι η τέλεια επιλογή για το γέμισμα κουτιών δώρων που θα σταλούν μέσω ταχυδρομείου. Προστατεύει το περιεχόμενο από κούνημα και πιθανή ζημιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πριονίδι για να καθαρίσετε λεκέδες λαδιού και να καλύψετε το χώμα στις γλάστρες, έτσι ώστε η υγρασία να εξατμίζεται πιο αργά.

© The Welsh Woodman / youtube  

Κουτιά. Διάφορα κουτιά από δομικά υλικά και παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρές βάσεις και ράφια.

© paulinaaaaa / reddit  

5 δημιουργικές κατασκευές κήπου απο παλιά & άχρηστα αντικείμενα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες για να Προσθέσετε Ρετρό Στυλ σε Οποιοδήποτε Χώρο

25 Ιδέες για να Προσθέσετε Ρετρό Στυλ σε Οποιοδήποτε Χώρο

6 Δημιουργικές Ιδέες για Απορρίμματα Τροφίμων