in , , , ,

Η Εσφαλμένη Χρήση Προϊόντων Καθαρισμού Μπορεί να Γίνει Επικίνδυνη για την Υγεία σας

Καθώς ο σχολαστικός καθαρισμός των σπιτιών μας γίνεται εθνικό χόμπι, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί από τους καθαριστικούς παράγοντες που χρησιμοποιούμε μπορούν να είναι επικίνδυνοι όταν χρησιμοποιούνται εσφαλμένα. Ο ψεκασμός του εαυτού σας ή άλλων με απολυμαντικό ή η ανάμειξη των προϊόντων καθαρισμού μαζί αποτελούν δύο παραδείγματα της λάθος χρήσης προϊόντων καθαρισμού. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να είστε εσείς και η οικογένειά σας ασφαλή.

φωτό

Λανθασμένη χρήση χλωρίνης

Η χλωρίνη, η οποία είναι υποχλωριώδες νάτριο, δεν πρέπει να αναμιγνύεται με οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία εκτός από το νερό, καθώς μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνα και δυνητικά θανατηφόρα αέρια. Ομοίως, όταν χρησιμοποιείτε χλωρίνη, πρέπει ο χώρος να είναι καλά αεριζόμενος. Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να μην εισπνέετε επιβλαβείς ποσότητες των τοξικών αναθυμιάσεων που εκπέμπει. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι ή ζαλισμένοι ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπνοή, κάντε ένα διάλειμμα για να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα και εάν τα συμπτώματά σας είναι σοβαρά, καλέστε το κέντρο δηλητηριάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΠΙΤΙ: Το κόλπο για να αστράψουν τα στόρια γρήγορα και εύκολα χωρίς απορρυπαντικά!
Φτιάξτε τα δικά σας απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού

Το σωστό διάλυμα χλωρίνης είναι το εξής:
5 κουταλιές της σούπας χλωρίνης ανά 4,5 λίτρα νερό, ή
4 κουταλάκια του γλυκού χλωρίνης ανά λίτρο νερού

Κατάχρηση σπρέι απολύμανσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατάχρησης των απολυμαντικών σπρέι και είναι σημαντικό για την υγεία σας να γνωρίζετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το απολυμαντικό σπρέι είναι σχεδιασμένο για χρήση σε επιφάνειες. Δεν προορίζεται για χρήση στο σώμα, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για κατοικίδια ζώα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνετε αυτό. Ως απολυμαντικό δεν προορίζεται για τα τρόφιμα.
Η εσφαλμένη χρήση του μπορεί επίσης να προκαλέσει υλικές ζημίες. Ενώ είναι σχεδιασμένο για χρήση στις περισσότερες σκληρές επιφάνειες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε βαμμένο ξύλο, ακρυλικό πλαστικό, δέρμα ή μετάξι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση παιδικών παιχνιδιών, αλλά πρέπει να ξεπλυθεί με νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το αν μια επιφάνεια θα είναι ασφαλής για το σπρέι συνίσταται να το χρησιμοποιήσετε σε ένα μικρό, δυσδιάκριτο σημείο για να βεβαιωθείτε.

Μην τρυπάτε τις συσκευασίες απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων

Οι συσκευασίες απορρυπαντικών πλυντηρίου δεν πρέπει ποτέ να τρυπηθούν ή να κοπούν. Το απορρυπαντικό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χημικές ουσίες και ενέχει τον κίνδυνο να έρθει σε επαφή με τα μάτια. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων για πλύσιμο στο χέρι, για ξέπλυμα χεριών ή για άλλους σκοπούς καθαρισμού, χρησιμοποιήστε αραιωμένο υγρό απορρυπαντικό ή σκόνη. Θυμηθείτε επίσης να κρατάτε τα απορρυπαντικά μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποθηκεύστε τα προϊόντα με ασφάλεια

Κρατήστε τα προϊόντα καθαρισμού κλειδωμένα και μακριά από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και κατοικίδια ζώα. Θα πρέπει να διατηρείτε τα χημικά προϊόντα στα αρχικά τους δοχεία. Εάν πρόκειται να μεταφέρετε ένα προϊόν καθαρισμού ή ένα διάλυμα σε ένα δοχείο, δεν θα πρέπει να μοιάζει με δοχείο ποτών ή αναψυκτικών και θα πρέπει να βάλετε ταμπέλα επισήμανσης.

Ανάμειξη προϊόντων καθαρισμού

Κατά κανόνα, μην αναμιγνύεται τα προϊόντα καθαρισμού και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε σύμφωνα με την ενδεδειγμένη τους χρήση. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με διαφορετικό τρόπο, δοκιμάστε το σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να διαπιστώσετε εάν θα προκαλέσει ζημιά.

Είναι κρίσιμο να αποφεύγετε την ανάμειξη προϊόντων καθαρισμού που περιέχουν χλωρίνη, αμμωνία, αλκοόλη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτά τα συστατικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς δημιουργούν τοξικά αέρια που μπορούν να σας αρρωστήσουν και ακόμη και να σας σκοτώσουν όταν αναμιγνύονται μαζί ή όταν αναμιγνύονται με φαινομενικά αβλαβή συστατικά όπως το ξύδι.

Και προσέξτε τον διαδοχικό καθαρισμό όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν μετά το άλλο στην ίδια επιφάνεια. Παρόλο που είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να τα αναμείξετε σε ένα μπουκάλι, μπορεί να είναι ακόμα θανατηφόρο. Για να είστε ασφαλείς χρησιμοποιήστε μόνο ένα προϊόν τη φορά. Εάν όμως πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο ξεχωριστά προϊόντα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε, ελέγξτε τα συστατικά και των δύο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δυνητικά επικίνδυνες αντιδράσεις και στη συνέχεια σκουπίστε προσεκτικά την επιφάνεια με νερό για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα από το πρώτο προϊόν πριν περάσετε το δεύτερο προϊόν.

Μάθετε για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Υπάρχουν τέσσερα σημεία που μπορείτε να ελέγξετε για να μάθετε για την ασφαλή και σωστή χρήση των προϊόντων καθαρισμού:

Χρήση και οδηγίες: Οι οδηγίες χρήσης και ασφάλειας τυπώνονται στη συσκευασία του προϊόντος. Αν οι πληροφορίες είναι δύσκολο να διαβαστούν εξαιτίας της μικρής εκτύπωσης, μπορείτε να τις βρείτε ηλεκτρονικά αναζητώντας το όνομα προϊόντος και “χρήση” ή “οδηγίες”.

Κατάλογος συστατικών: Τα συστατικά ενός προϊόντος βρίσκονται επίσης στη συσκευασία ή μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο αναζητώντας το όνομα του προϊόντος και τα “συστατικά”. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να ερμηνεύσετε τα ονόματα των συστατικών, υπάρχουν τρία που πρέπει να προσέξετε: υποχλωριώδες νάτριο, ισοπροπανόλη και υδροξείδιο του αμμωνίου. Αυτά τα συστατικά είναι επικίνδυνα να αναμειγνύονται, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που περιέχει οποιοδήποτε από αυτά.

Δεδομένα ασφαλείας: Παρέχουν όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για ένα προϊόν καθαρισμού όπως συστατικά, οδηγίες χρήσης και αποθήκευσης, προειδοποιήσεις κινδύνου και μέτρα πρώτων βοηθειών σε ένα έγγραφο. Μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο αναζητώντας το όνομα του προϊόντος και “S.D.S.”

SmartLabel: Το SmartLabel είναι μια βάση δεδομένων χιλιάδων προϊόντων φροντίδας τροφίμων, ποτών, προσωπικής φροντίδας, οικιακής φροντίδας και κατοικίδιων ζώων. Περιγράφει τη χρήση, τα συστατικά, την αποθήκευση και την απόρριψη τους, τους κινδύνους, τα μέτρα πρώτων βοηθειών και άλλα.

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε αρρωστήσει

Ο καθορισμός του κινδύνου μετά την κατάχρηση ενός προϊόντος καθαρισμού εξαρτάται από τη διάρκεια επαφής, αλλά καλέστε αμέσως το κέντρο δηλητηριάσεων εάν συμβεί μια από αυτές τις καταστάσεις:

Αν το προϊόν καταποθεί και προκαλέσει κάψιμο ή ερεθισμό του στόματος και του λαιμού, βήχα ή πνιγμό.

Εάν το προϊόν έχει μπει στα μάτια και προκαλεί κάψιμο ή ερεθισμό.

Εάν το προϊόν έχει εισπνευστεί και προκαλεί κάψιμο ή ερεθισμό του στόματος και του λαιμού, βήχα ή πνιγμό.

Εάν το προϊόν έχει έλθει σε επαφή με το δέρμα και προκαλεί κάψιμο, φαγούρα ή φουσκάλες.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε το κέντρο δηλητηριάσεων. Οι ειδικοί του θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τα μέτρα πρώτων βοηθειών ή αν θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Μπορούν επίσης να σας πουν οτι δεν υπάρχει κίνδυνος. Το κέντρο δηλητηριάσεων έχει έναν οδηγό για τις πρώτες βοήθειες που πρέπει να κάνετε όταν το προϊόν καταποθεί κατά λάθος, εισπνευσθεί ή έχει έρθει σε επαφή με το δέρμα ή τα μάτια.

Το κέντρο δηλητηριάσεων μπορεί να συμβάλει στη μείωση περιττών επισκέψεων στα έκτακτα περιστατικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο κοροναϊός ωθεί το σύστημα υγείας στα όριά του.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το σεντούκι της ΓΙΑΓΙΑΣ! Για να λύσετε όλα τα προβλήματα του σπιτιού!

Το σεντούκι της ΓΙΑΓΙΑΣ! Για να λύσετε όλα τα προβλήματα του σπιτιού!

Ώρα για DIY: Πως να Φτιάξετε ένα Πασχαλινό Αυγό με Παπιέ Μασέ

Ώρα για DIY: Πως να Φτιάξετε ένα Πασχαλινό Αυγό με Παπιέ Μασέ από Χαρτί υγείας!