in , , , ,

9 Φυτά που Ταιριάζουν Απόλυτα στο Μπάνιο

Η παρουσία των φυτών στο μπάνιο κάνει το χώρο πιο ζεστό και φιλόξενο, ανανεώνει και καθαρίζει τον αέρα και προσθέτει γοητεία και ομορφιά στη διακόσμηση. Το Feng Shui σας δίνει έναν ακόμη λόγο να τοποθετήσετε φυτά στο μπάνιο. Σύμφωνα με αυτό το μπάνιο είναι ο χώρος με την υψηλότερη συγκέντρωση αρνητικής ενέργειας, καθώς εκεί ξεφορτωνόμαστε τα περιττά. Και στο πλαίσιο αυτό, τα φυτά έχουν τη δύναμη να φιλτράρουν αυτές τις ενεργειακές ακαθαρσίες.

Εάν ενδιαφέρεστε να έχετε ένα πράσινο μπάνιο στο σπίτι σας, δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές γιατί δεν μπορούν όλα τα φυτά να μεγαλώσουν στο μπάνιο.

Επιλέξτε φυτά που χρειάζονται υγρασία και δεν επηρεάζονται από τις μεταβολές της θερμοκρασίας με κάθε ντους.
Εξασφαλίστε ελάχιστη ποσότητα φωτός για το φυτό αλλιώς επιλέξετε ένα τεχνητό.
Δώστε προσοχή στο πότισμα. Δεδομένου ότι το μπάνιο έχει αρκετή υγρασία το φυτό μπορεί να χρειαστεί λιγότερο πότισμα από το συνηθισμένο. Ελέγχετε πάντα το χώμα της γλάστρας πριν το πότισμα.
Επιλέξτε φυτά με φύλλωμα και όχι με λουλούδια καθώς είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν και να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες του μπάνιου.
Προτιμήστε ένα φυτό που είναι για το μπάνιο. Τα πολύ μικρά φυτά μπορεί να δυσκολευθούν να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιή.
Ποτίστε, λιπάνετε και κλαδέψτε τα φυτά στο μπάνιο όπως κάθε άλλο φυτό στο σπίτι.

Παρακάτω ακολουθούν 9 Φυτά που Ταιριάζουν Απόλυτα στο Μπάνιο και τα κύρια χαρακτηριστικά τους, ώστε να καθορίσετε πιο εύκολα ποιος τύπος είναι καλύτερο για το σπίτι σας:

Πώς να Σταματήσετε να ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ τα Φυτά σας

Αγλαόνημα

Το αγλαόνημα δεν αναπτύσσετε σε ξηρό περιβάλλον οπότε το μπάνιο είναι ιδανικό μέρος.Δεν απαιτεί πολύ φροντίδα, μόνο καλό αερισμό, λιασμένο χώμα και συχνό πότισμα.

Avenca

Φυτό με πολύ λεπτό φύλλωμα που προσαρμόζεται ευτυχώς πολύ καλά σε υγρά περιβάλλοντα όπως το μπάνιο. Για να είναι πάντα όμορφο, χρειάζεται τακτικό πότισμα και όχι έκθεση στο ηλιακό φως.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βάλσαμο

Το βάλσαμο είναι ένα παχύφυτο είδος που ευδοκιμεί πολύ καλά σε ακραία περιβάλλοντα, όπου άλλα φυτά πιθανότατα δεν θα το κατάφερναν. Και μην ξεγελιέστε από το μέγεθος, αν και μικρό επιτυγχάνει πολύ όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα στο μπάνιο.

Μπαμπού

Για να κάνετε το μπάνιο να μοιάζει με ένα σπα, επενδύστε σε ένα μπαμπού. Το φυτό είναι ανθεκτικό και αναπτύσσεται καλά σε περιβάλλον εσωτερικού χώρου ακόμη και με χαμηλό φωτισμό.

Κάκτος

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο. Για να αναπτυχθεί τοποθετήστε τον κοντά σε παράθυρο ώστε να λαμβάνει ηλιακό φως. Δεν χρειάζεται πότισμα γιατί η υγρασία στο μπάνιο είναι συχνά αρκετή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αγγίξτε το χώμα ή προγραμματίστε πότισμα μία φορά το μήνα.

Χαμαιδωρέα

Είναι επίσης γνωστό ως μπαμπού φοίνικας και χρησιμοποιείται ευρέως στην εσωτερική διακόσμηση καθώς δεν απαιτεί σταθερό ηλιακό φως.

Κισσός

Αγαπά την υγρασία, τη σκιά και χρειάζεται συχνό πότισμα. Επειδή είναι αναρριχόμενο μπορεί να δώσει μια μοναδική όψη στο μπάνιο.

Λεβάντα

Αρωματική και με μπλε λουλούδια προσφέρει ομορφιά στο μπάνιο. Χρειάζεται φως και νερό μόνο όταν το έδαφος είναι ξηρό.

Λεβάντα

Αρωματική και με μπλε λουλούδια προσφέρει ομορφιά στο μπάνιο. Χρειάζεται φως και νερό μόνο όταν το έδαφος είναι ξηρό.

8 Εξαιρετικές ιδέες για ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ και μικρούς κήπους για το Σπίτι ή το Διαμέρισμα σας

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κέιτ Μίντλετον: Πέντε λόγοι που ντύνει τα παιδιά της με τόσο παλιομοδίτικα ρούχα

7 Έξυπνα Διακοσμητικά Κόλπα για να Φαίνεται το Ταβάνι Ψηλότερο