in , , , ,

Πώς να Σταματήσετε να ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ τα Φυτά σας

Πώς να Σταματήσετε να ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ τα Φυτά σας

Κιτρινισμένα, ξεραμένα και πεσμένα φύλλα. Είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε ένα άρρωστο φυτό. Ποιος από εμάς δεν έχει φέρει στο σπίτι ένα υγιές φυτό και σύντομα νιώθει ένοχος ως φυτοκτόνος; (Σηκώστε το χέρι.)

10 «Βολικά» Φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό για να επιβιώσουν!

Ποιος έχει κρατήσει ένα νεκρό φυτό σε ένα παράθυρο για μήνες ως μια οδυνηρή υπενθύμιση του εγκλήματος; (Ίσως μόνο εγώ.) Αν θέλετε να αποφύγετε τον πρόωρο θάνατο ενός φυτού ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Πώς να Σταματήσετε να ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ τα Φυτά σας

Το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε ένα φυτό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως ένα σκυλί ή μια γάτα. Από τη στιγμή που το φέρνετε σπίτι σας εξαρτάται από τη φροντίδα σας. Αυτό σημαίνει τροφή, ενυδάτωση, υποστηρικτικό οικιακό περιβάλλον και κάλυψη των αναγκών του.

10 υπέροχα φυτά που απορροφούν τις τοξίνες του αέρα

Πότισμα

Πόσο νερό και πόσο συχνά εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο του φυτού, αλλά και από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και τη θερμοκρασία που έχετε στο σπίτι σας. Οι συνθήκες μπορεί να διαφέρουν αλλά ευτυχώς η λύση είναι η ίδια. Ελέγχετε το χώμα για να δείτε αν είναι ξερό. Για να μην υπερβάλετε στο πότισμα θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την όψη και την υφή του χώματος. Αν θρυμματίζεται τότε είναι υγιές. Αν παραμείνει σαν μια μάζα αυτό δεν είναι καλό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεταφύτευση

Θα έρθει μια στιγμή που θα χρειαστεί να μεταφυτέψετε το φυτό σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα, έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να μην σαπίσουν οι ρίζες του. Οι υγιείς ρίζες είναι ελαφριές και ινώδεις ενώ οι άρρωστες μοιάζουν σαν κουβάρι. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεραριουμς για ορισμένα φυτά που χρειάζονται υγρασία, ειδικά αν ταξιδεύετε για δουλείες.

40 ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου για το σαλόνι σας

Τοποθέτηση και περιστροφή

Το φυτό εκτός από το νερό έχει άλλη μια αναγκαιότητα: το φως του ήλιου. Τοποθετήστε τα στα πιο ηλιόλουστα παράθυρά και μην φοβάστε να τα μεταφέρετε από καιρό σε καιρό για να τα κρατήσετε υγιή και χαρούμενα. Από την άλλη υπάρχουν φυτά που προτιμούν τη σκιά. Το πιο σπουδαίο πράγμα στην εποχή που ζούμε είναι ότι δεν χρειάζεται να μαντέψετε. Ψάξτε στο διαδίκτυο, πηγαίντε στη βιβλιοθήκη, ρωτήστε στο τοπικό σας φυτώριο και εξοπλίστε τον εαυτό σας με γνώση.

Η περιστροφή του φυτού τείνει να παραβλέπεται αλλά είναι λάθος. Η πλευρά του φυτού που βρίσκεται απέναντι από το παράθυρο θα λάβει τον περισσότερο ήλιο, οδηγώντας σε υπερανάπτυξη από τη μια πλευρά και μαρασμό από την άλλη.

12 Φυτά Που Δίνουν Θετική Ενέργεια Στο Σπίτι Σας

Φροντίδα φύλλων και παράσιτα

Κλαδέψτε τα κιτρινισμένα και ξερά φύλλα και σκουπίστε τα φύλλα τακτικά. Η σκόνη δημιουργεί ένα φραγμό ανάμεσα στο ηλιακό φως και τον ιστό των φύλλων και έτσι εμποδίζει την αποτελεσματική απορρόφησή του από το φυτό.

Και αν απολαμβάνετε τη συζήτηση με τα φυτά σας θα έχετε παρατηρήσει ανεπιθύμητα παράσιτα που μπορούν να τα καταστρέψουν. Από την άλλη υπάρχουν και τα “καλά παράσιτα ” που δημιουργούν ένα μικρό οικοσύστημα στο σπίτι σας αποτρέποντας ανεπιθύμητους “επισκέπτες “.

φωτ.: via

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Το Αλεξήλιο του Μέλλοντος για να μην Τυφλώνεται ο Οδηγός

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ: Γιατί θα Πρέπει να Αφήνετε μια Κούπα Ρύζι στη Ντουλάπα σας