in , , ,

Γιατί χιλιάδες γυναίκες απαρνιούνται τα τακούνια τους για τα αθλητικά παπούτσια.

Στη μεσαιωνική Ασία, υπήρχε μια “χαριτωμένη” παράδοση του τυλίγματος των ποδιών των κοριτσιών σε σφιχτούς επίδεσμους για να σταματήσει η ανάπτυξη των ποδιών τους. Αυτό οδηγούσε σε χιλιάδες διαφορετικούς τραυματισμούς και προβλήματα υγείας. Νομίζεις ότι οτιδήποτε έχει αλλάξει από τότε; Οι εργοδότες συχνά απαιτούν από τις γυναίκες να περάσουν τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα φορώντας παπούτσια που παραμορφώνουν τα πόδια τους. Ναι, μιλάμε για παπούτσια με ψηλό τακούνι. Αλλά το καλό είναι ότι σήμερα οι γυναίκες είναι σχεδόν έτοιμες να παραιτηθούν από το να φορούν ψηλά τακούνια και να πάνε στο γραφείο ή σε ένα κοινωνικό γεγονός φορώντας πάνινα παπούτσια.

Εμείς προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει με τον σύγχρονο κώδικα ενδυμασίας παπουτσιών αυτή τη στιγμή. Και ξέρεις τι; Βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον.

via

Δείτε επίσης: 6 τύποι παπουτσιών που μπορεί να βλάψουν τα πόδια σας

Πρώτα απ ‘όλα, οι γυναίκες έχουν σταματήσει να συμφωνούν να παραμορφώσουν και να τραυματίσουν τα πόδια τους μόνο για να συμμορφωθούν με τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας.

Πρόσφατα, η ιαπωνική διαδικτυακή καμπάνια #KuToo συγκλόνισε τον παγκόσμιο πληθυσμό. Οι γυναίκες από την Ιαπωνία ζήτησαν από τους εργοδότες τους να τους αφήσουν να φορούν άνετα πάνινα παπούτσια στο γραφείο.

Το όνομα KuToo είναι ένα παιχνίδισμα των λέξεων – ο συνδυασμός του ονόματος του λαϊκού κινήματος #MeToo και των ιαπωνικών λέξεων kutsu (παπούτσια) και kutsuu (πόνος).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ακόμη και τα αστέρια του Χόλιγουντ είναι πρόθυμα να απαλλαγούν από τα άβολα ψηλά τακούνια.

Οι ηθοποιοί που υποτίθεται ότι περπατούν στο κόκκινο χαλί σε σούπερ ψηλά τακούνια είναι επίσης έτοιμες να πουν σε όλους ότι αισθάνονται πόνο και δυσφορία. Έτσι, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2018, η Kristen Stewart έβγαλε τα παπούτσια της ακριβώς μπροστά σε μερικούς πραγματικά καταπληκτικούς φωτογράφους.

Οι ηθοποιούς Tiffany Haddish και Maya Rudolph ξεφορτώθηκαν τα παπούτσια τους με ψηλά τακούνια. Κατά τη διάρκεια της τελετής του Όσκαρ του 2018, όταν έπρεπε να ονομάσουν τον νικητή του βραβείου Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, οι Tiffany και Maya πήγαν στη σκηνή με τα δικά τους ψηλά τακούνια στα χέρια τους. Μια από τις γυναίκες ήταν ξυπόλητη και η άλλη φορούσε παντόφλες.

Και οι γιατροί υποστηρίζουν πραγματικά αυτές τις επαναστατικές γυναίκες.

Δείτε επίσης: Μεταμορφώστε τις παλιές σας γόβες βάζοντας γκλίτερ στα τακούνια!

Οι γιατροί συνεχίζουν να υπενθυμίζουν στις γυναίκες ότι η χρήση ψηλών τακουνιών συχνά οδηγεί σε πραγματικά σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αφύσικη θέση του ποδιού προκαλεί μετατόπιση του κέντρου βάρους, το εμπρόσθιο τμήμα του ποδιού φέρει περισσότερο βάρος και οι μύες τεντώνονται. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, οίδημα, επίπεδα πόδια και κιρσούς, και επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την πλάτη τους.

Για όσους δεν είναι ακόμα έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους τακούνια, οι γιατροί προτείνουν:

-Επιλέξτε παπούτσια με χοντρά τακούνια: αυτά τα παπούτσια είναι κάπως καλύτερα στη διανομή του βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο διάσπασης αστραγάλου.
-Αποφύγετε τις στενές άκρες που συμπιέζουν και παραμορφώνουν τα δάχτυλα των ποδιών.
-Επιλέξτε τα κατάλληλα μεγέθη παπουτσιών για να αποφύγετε την ολίσθηση των ποδιών εμπρός και πίσω (αυτή η τριβή προκαλεί κάλους και άλλα τραύματα που μπορεί να αιμορραγούν).
-Κάνετε ασκήσεις για την ενίσχυση των μυών των αστραγάλων και των γόμφων (για παράδειγμα, μπορείτε να προσπαθήσετε να διατηρήσετε ισορροπημένη σε κάθε πόδι για 30 δευτερόλεπτα).

Οι πωλήσεις των αθλητικών παπουτσιών αυξάνονται

Φαίνεται ότι η επιχείρηση αθλητικών παπουτσιών είναι ακμάζουσα. Το 2014, η εταιρεία Nike κέρδισε περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια με την πώληση αθλητικών υποδημάτων και η Adidas κέρδισε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2018, οι ίδιες εταιρείες κέρδισαν $ 22 και $ 12 δισεκατομμύρια, αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις παπουτσιών τακουνιών πέφτουν: μόνο το 2017 μόνο, έπεσαν κατά 11%.

Πολλά από αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες αλλάζουν τη στάση τους προς την άνεση. Και ο κώδικας ενδυμασίας αλλάζει πολύ τώρα. Εάν προηγουμένως φορούσατε πάνινα παπούτσια με ένα ελαφρύ καλοκαιρινό φόρεμα και θεωρούνταν κακόγουστο, σήμερα αυτή η εμφάνιση θεωρείται υπερσύγχρονη.

Τι βοήθησε στην αύξηση της δημοτικότητας των αθλητικών;

Το έργο των διαφημιστών παίζει μεγάλο ρόλο εδώ. Μας έμαθαν να βλέπουμε τα αθλητικά παπούτσια σαν να είναι ένα κομμάτι της τέχνης. Ως αποτέλεσμα, ο κόσμος έχει μερικά πολύ άνετα παπούτσια που παράγονται μαζικά, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση και την άνεση στο μυαλό. Φαίνονται καλά και αισθάνονται υπέροχα.

Υπάρχουν αθλητικά παπούτσια που συνδέονται με υπόγεια και υποκουλτούρα. Υπάρχουν αθλητικά παπούτσια που ήταν αφιερωμένα σε αξιοσημείωτες εκδηλώσεις (για παράδειγμα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο). Και την άνοιξη του 2019, η Adidas κυκλοφόρησε μια σειρά από πάνινα παπούτσια Game of Thrones, καθώς η σειρά έφτασε στο τέλος της. Τώρα, οι οπαδοί μπορούν εύκολα να αγοράσουν μοντέλα όπως το House Lannister ή το House Targaryen.

Τα αθλητικά σαν τρόπος ζωής

Κλασσικό λευκό, μερικά που πηγαίνουν καλά με τα μαλλιά ή το χρώμα των νυχιών σας, μια παχιά σόλα, με τρύπες, με ζώνες, με σουέτ στην κορυφή … Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν ό, τι θέλετε.

Αλλά, φυσικά, υπάρχουν ειδικά αποκλειστικά μοντέλα που αναζητούν οι συλλέκτες (ναι, υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν ασυνήθιστα ή πραγματικά μοντέρνα αθλητικά παπούτσια). Περιμένουν υπομονετικά τη νέα κυκλοφορία μιας συγκεκριμένης σειράς, ενώνονται σε κλειστές κοινότητες και συμμετέχουν σε εκθέσεις όπως η Sneakercon.

Μερικοί άνθρωποι είναι οπαδοί της συλλογής αθλητικών παπουτσιών για αρκετά χρόνια και έχουν τεράστιες συλλογές που αξίζουν όσο $ 500.000.

Οπότε τι θα επικρατήσει- αθλητικά ή τακούνια;

via

Καλά νέα για τους τακτικούς πελάτες: τα παπούτσια θα γίνουν όλο και πιο άνετα και φιλικά προς το περιβάλλον. Από το 2012, τα πλεκτά αθλητικά παπούτσια που έγιναν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο ήταν δημοφιλή. Το πάνω μέρος αυτών των παπουτσιών είναι κατασκευασμένο από ένα πλεκτό υλικό.

Μια άλλη ταχέως αναπτυσσόμενη κατεύθυνση στην παραγωγή παπουτσιών είναι η 3D εκτύπωση. Σήμερα, είναι ήδη δυνατό να δημιουργήσετε παπούτσια ή αθλητικά παπούτσια που ταιριάζουν τέλεια στο πόδι σας.

Είναι πολύ πιθανό ότι τα άβολα ψηλά τακούνια θα είναι κάτι στο παρελθόν, στο μέλλον και είναι απίθανο να εξαφανιστούν από τους διαδρόμους. Πρόσφατα, η σχεδιαστής Iris van Herpen παρουσίασε μοναδικά παπούτσια από κρύσταλλα στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Δεν ήταν μόνο τυπωμένα σε 3D αλλά και κομμένα με λέιζερ.

Και τι προτιμάτε να φορέσετε – όμορφα ψηλά τακούνια ή άνετα πάνινα παπούτσια;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

30+ ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης για το σπίτι

Ένας οδηγός για να επιλέξετε το τέλειο μαγιό με βάση το σωματότυπό σας