Μπεζέδες κατάλευκοι όπως το χιόνι.
Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, και το μέλος “Aristi Georgousi Kiriakopoulou“.
Διαβάστε επίσης Τα πιο μαλακά και εύκολα μπισκότα που έχετε φτιάξει!
Μπεζεδες κατάλευκοι όπως το χιόνι. Ένα γλυκάκι ανάλαφρο και χωρίς λιπαρά
Υλικά
3 ασπράδια αυγών
1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ούζο
Διαβάστε επίσης Φανταστικά Αυτοκρατορικά Μπισκότα!
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τον χυμό από το λεμόνι πολύ δυνατά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και το ούζο μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή.
Μετά με μία μαρίζ σπάτουλα και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε ανακατεύοντας και την άχνη ζάχαρη.
Σχηματίζουμε τους μπεζέδες με κορνέ ή με κουταλιές , σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα .
Τα αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν για 30 λεπτά.
Το μυστικό για το λευκό χρώμα τους βρίσκεται στο λεμόνι. Οι μπεζέδες σας θα βγουν τραγανοί εξωτερικά και μαστιχωτοί μέσα.
Καλη επιτυχία!