Για τα μπισκότα:
140γρ. βούτυρο μαλάκο
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
50γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο και τη γέμιση:
Μαρμελάδα βατόμουρο χωρίς σπόρους
Καραμελωμένα κεράσια
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
200γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Μπισκότα:
Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με το μίξερ μέχρι να αρφανέψει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και δουλέψτε μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάλτε το από το ψυγείο και τοποθετήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, περίπου 3mm πάχος.
Κόψτε μικρούς κύκλους από τη ζύμη με ένα κόφτη μπισκότων και βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Γλασάρισμα:
Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά μέχρι το γλάσο να γίνει παχύ, αλλά να εξακολουθεί να ρέει. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή χυμό λεμονιού, μέχρι να έχει τη σωστή υφή.
Ενώστε τα μπισκότα ανά δύο με ½ κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα βατόμουρο και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα ή αντικολλητικό χαρτί.
Περιχύστε τα μπισκότα με το γλάσο και βάλτε στην κορυφή ένα μισό καραμελωμένο κεράσι.