Τα εύκολα μπισκότα που θα σας παρουσιάσουμε μας έρχονται από την Αμερική και είναι τόσο μαλακά που θα λιώνουν στο στόμα σας!
Πηγή foodmaniacs
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Για τα μαλακά μπισκότα θα χρειαστείτε:
340 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
3 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 της κ.γ. αλάτι
3-4 κ.σ. ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν το ψήσιμο
100 γρ. σοκολάτα κουβετούρτα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα 5 πρώτα υλικά και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια και την πλάθετε ώσπου να γίνει ένας επίπεδος δίσκος.
- Τυλίγετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια. Στο σημείο αυτό μπορείτε να κόψετε τη μισή ζύμη και να την αφήσετε στην κατάψυξη για άλλη φορά καθώς θα βγούν αρκετά μπισκότα.
- Αλευρώνετε τον πλάστη σας και με αυτό ζυμώνετε ώσπου η ζύμη να έχει πάχος 1,5 εκ. . Για να μη χρησιμοποιήσετε χάρακα , βάλτε το δάχτυλο σας στην άκρη της ζύμης και μετρήστε μέχρι εκεί που τελειώνει το νύχι σας. Αυτό είναι το ιδανικό πάχος.
- Σε ένα ρηχό ταψί απλώνετε λαδόκολλα.
- Στο σημείο αυτό αλευρώνετε τα κουπάτ σας (αν χρησιμοποιείτε) και δίνετε σχήμα στα μπισκότα σας. Έπειτα τα βάζετε στο ταψί.
- Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη κάθε μπισκότο. Έτσι θα έχουν μια λαμψη όταν βγούν από τον φούρνο.
- Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καφετίζουν οι άκρες τους.
- Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα σας και τη λιώνετε.
- Βουτάτε την άκρη κάθε μπισκότου στη σοκολάτα.
- Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα είναι έτοιμα!
Δείτε επίσης: Γεμιστά Μπισκότα Που Λιώνουν Στο Στόμα…!
Πηγή foodmaniacs
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο