in , , , , , , ,

12 κόλπα που δε φαντάζεστε ότι μπορούν να επηρεάσουν θετικά το σώμα σας

Φανταστείτε αυτή την κατάσταση:

έχετε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση σε μια ώρα, αλλά έχετε επίσης έναν φοβερό πονοκέφαλο. Ή κάθεστε στην καρέκλα του οδοντιάτρου και το στομάχι σας αποφασίζει ξαφνικά να επαναστατήσει.

Αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα μπορούν να χαλάσουν την καθημερινή σας ζωή, ειδικά αν δεν έχετε κάποιο φάρμακο στην τσάντα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χρήσιμα κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε και να αποκτήσετε γρήγορα τον έλεγχο του σώματός σας.

Εμείς συγκεντρώσαμε 12 κόλπα που μπορεί να έχουν μια θετική επίδραση στο σώμα σας.

1.Φυσήξτε τον αντίχειρά σας για να χαλαρώσουν τα νεύρα

Γιατί λειτουργεί: Οι αντίχειρες έχουν άμεση επίδραση στα νεύρα του πνεύμονα που ελέγχουν τον καρδιακό σας ρυθμό. Έτσι, όταν φυσάτε πάνω τους, επιβραδύνετε τον καρδιακό σας ρυθμό και μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση, πράγμα που σας βοηθά να ηρεμήσετε γρήγορα.

Δείτε επίσης: 15 τρόποι που το μηλόξιδο μπορεί να ωφελήσει την υγεία και το σπίτι σας!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Κρατήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας για να βελτιώσετε την διάθεσή σας.

Γιατί λειτουργεί: Κρατώντας ένα μολύβι στο στόμα σας θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τους μυς του χαμόγελου σας, που μπορούν να εξαπατήσουν τον εγκέφαλό σας και να αυξήσουν τη διάθεσή σας.

3. Αν πονάει ο λαιμός σας, τρίψτε το αυτί σας

Γιατί λειτουργεί: Όταν διεγείρονται τα νεύρα στο αυτί σας, δημιουργείται ένα αντανακλαστικό στο λαιμό σας που μπορεί να προκαλέσει μυϊκό σπασμό. Αυτός ο σπασμός των μυών μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στο λαιμό σας.

4. Απενεργοποιήστε τα αντανακλαστικά σας, πιέζοντας τον αντίχειρά σας.

Γιατί δουλεύει: Είναι πραγματικά άγνωστο αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σύνολο νεύρων στο χέρι σας ή για μια απλή αποστροφή για τον εγκέφαλό σας, αλλά υπάρχει κάποια απόδειξη ότι αυτό το τέχνασμα θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

5. Σταματήστε τη ρινορραγία πιέζοντας τα πάνω ούλα στο στόμα σας.

Γιατί λειτουργεί: Πιστεύεται ότι η άσκηση πίεσης στα ούλα σας μπορεί να εμποδίσει την αρτηρία που προμηθεύει αίμα στη μύτη σας.

6. Προσπάθησε να καταπιείς μεγάλα χάπια ρίχνοντας το κεφάλι μπροστά

Γιατί δουλεύει: Αν πάρετε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας προς τα εμπρός αντί για προς τα πίσω, αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη δυσκολία στο να καταπίνετε χάπια.

Δείτε επίσης: Μην ξαναπετάξετε το νερό ρυζιού! Νερό ρυζιού για υγεία και ομορφιά!

7. Ξεμουδιάστε το χέρι σας, κουνώντας το κεφάλι σας πέρα δώθε

Γιατί λειτουργεί: Ένα μουδιασμένο χέρι είναι συχνά το αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων στο λαιμό σας. Έτσι, εάν χαλαρώσετε τους μυς του λαιμού σας, αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε την επιπλέον πίεση στο χέρι σας.

8. Αποφύγετε τις ουλές από εγκαύματα πιέζοντας το δάχτυλό σας στο μέρος που κάηκε

Γιατί λειτουργεί: Η εφαρμογή ελαφριάς πίεσης με τα δάχτυλά σας θα φέρει γρήγορα την καμένη σας περιοχή σε μια κανονική θερμοκρασία του δέρματος και θα είναι λιγότερο πιθανό να φουσκώσει.

9. Ανακουφίστε τον πονοκέφαλο βάζοντας τα χέρια σας σε κρύο νερό

Γιατί λειτουργεί: Η ψυχρή θερμοκρασία μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας. Λειτουργεί καλύτερα στα χέρια σας επειδή έχουν πολλά νεύρα που συνδέονται ακριβώς με τον εγκέφαλό σας.

10. Αντιμετωπίστε το φόβο σας για τις βελόνες βήχοντας

Γιατί δουλεύει: Το βήξιμο μπορεί να λειτουργήσει ως μια απλή απόσπαση της προσοχής για τον εγκέφαλό σας. Επίσης αυξάνει στιγμιαία την αρτηριακή σας πίεση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της αντίληψής σας για τον πόνο.

11. Εξαφανίστε τον πονόδοντο, βάζοντας ένα παγάκι ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη

Γιατί λειτουργεί: Αυτό το μέρος του χεριού σας είναι γεμάτο με νεύρα που μεταφέρουν σήματα πόνου στον εγκέφαλό σας και η ψυχρή θερμοκρασία είναι σε θέση να μπλοκάρει αυτά τα σήματα.

12. Διώξτε τον λόξυγγα τεντώνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι

Γιατί λειτουργεί: Το τέντωμα μπορεί να επαναφέρει αποτελεσματικά τους μύες του διαφράγματος σας και να σταματήσει το λόξυγγα από το να συμβαίνει ακούσια.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Φτιάξτε πανεύκολα μια διακοσμητική λάμπα-φανάρι από χαρτόνι

Πώς θα κάνεις το δέρμα σου να λάμπει με ένα υλικό που σίγουρα έχεις σπίτι σου