in , , ,

Συμβουλές για να καθαρίσετε σωστά τα πάνινα φωτιστικά

να καθαρίσετε σωστά τα πάνινα φωτιστικά
να καθαρίσετε σωστά τα πάνινα φωτιστικά

Χρησιμοποιείτε πάνινο φωτιστικό στο σπίτι και έχει έρθει η ώρα της καθαριότητας; Δείτε πως να το καθαρίσετε γρήγορα και απλά, χωρίς να παιδεύεστε. Ως γνωστών, στα πάνινα φωτιστικά δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό, διότι θα βραχεί.

Διαβάστε επίσης Πώς να φτιάξετε DIY Υφαντό Φωτιστικό!

Αν ψάχνετε καιρό με ποιον τρόπο θα καθαρίσετε το πάνινο φωτιστικό του σπιτιού, τότε είστε στο σωστό μέρος, αφού θα δούμε πως μπορούμε να τα κάνουμε χωρίς κόπο, αλλά με έναν απλό και εύκολο τρόπο.

να καθαρίσετε σωστά τα πάνινα φωτιστικά
να καθαρίσετε σωστά τα πάνινα φωτιστικά

Πως να καθαρίσετε το πάνινο φωτιστικό

Για να εξαφανίσετε τους λεκέδες:

Θα χρειαστείτε:

  • Πράσινο σαπούνι
  • Μια πετσέτα (με ελαφρώς βρεγμένη)

Οδηγίες:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε το πράσινο σαπούνι για να περάσετε τα λερωμένα σημεία. Στη συνέχεια με πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη και καλά στραγγισμένη (να έχει ελάχιστη υγρασία), περνάτε τα σημεία ώστε να αφαιρέσετε το πράσινο σαπούνι. Μετά από αυτό, οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

Διαβάστε επίσης Πώς να φτιάξουμε ένα φανταστικό φωτιστικό απο ξύλινους κύβους που φαίνονται να αιωρούνται!

Αν το περίβλημα του φωτιστικού είναι χάρτινο, τότε χρησιμοποιήστε γόμα. Τρίψτε ελαφρώς τη λερωμένη επιφάνεια και με αυτόν τον τρόπο ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Έξτρα συμβουλή: Μη χρησιμοποιείται φτερό ή ξεσκονόπανα, διότι δε θα απομακρύνει τη σκόνη, απλώς θα την μεταφέρει.

Για τα πλαστικά αμπαζούρ

Με ένα ύφασμα αφαιρούμε τη σκόνη, αν είναι λερωμένο μπορούμε να βγάλουμε το λεκέ, με σφουγγάρι σε σαπουνάδα από υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Τέλος, μαζεύουμε την υγρασία με μαλακό πανί.

Για τους πολυελαίους… τι κάνουμε;

Αν έχετε διακοσμήσει το σπίτι με κλασσικούς πολυέλαιους για να δώσετε vintage χαρακτήρα, σίγουρα θα γνωρίζετε πως ο καθαρισμός τους είναι μπελαλίδικη δουλειά. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη φωτιστικών.

Αρχικά πρέπει να ξεσκονίσετε καλά, δεν την γλιτώνετε τη σκάλα, θα ανεβείτε. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανί τα κρύσταλλα και τα μέρη που δε φτάνει το ξεσκονόπανο. Φροντίστε από πριν να βουτήξετε το πανί σε νερό, με 2 – 3 σταγόνες καθαρό οινόπνευμα και 3 σταγόνες αμμωνία. Ο συνδυασμός τους θα μαγνητίσει τη σκόνη και τα φωτιστικά θα λάμπουν σαν καινούρια.
via votanonkipos

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τέλεια σπιτικά twix

Τα τέλεια σπιτικά twix!

Οι κίνδυνοιγια τον φούρνο μικροκυμάτων

Φούρνος μικροκυμάτων! Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε