Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε δει στα κοινωνικά μέσα αυτό το γυαλιστερό μαρμάρινο γλάσο που κυκλοφορεί επάνω σε τούρτες και γλυκά.
Το βρήκαμε και σας το παρουσιάζουμε. Η Ιστορία ξεκινά από μια Ρωσίδα ζαχαροπλάστη, την Όλγα. Η αγάπη της για τα γλυκά ξεκίνησε από τα macarons.
Όπως εξομολογήθηκε στο bored panda αφιέρωσε πολύ χρόνο σε σπουδές ζαχαροπλαστικής και το γυάλινο γλάσο ήταν αποτέλεσμα της εμπειρίας και των δοκιμών της. Μετά τις φωτογραφίες θα βρείτε βίντεο, συνταγή και οδηγίες.
Διαβάστε επίσης Εύκολο γλάσο σοκολάτας με κακάο και άνθος αραβοσίτου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!
Διαβάστε επίσης Η καλύτερη συνταγή για brownies έβερ
Παρόλο που η συνταγή παραμένει μυστική, ο χρήστης του reddit
SuperDrew124 την μοιράζετε μαζί μας
Συστατικά : 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη, 120 γρ. νερό, 300 γρ. γλυκόζη, 300 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. νερό, 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 300 γρ. σοκολάτα (λευκή, γάλακτος, μαύρη ), χρώματα ζαχαροπλαστικής
βήματα:
1) Μαλακώνουμε την ζελατίνη στο νερό
2) Βράζουμε τη γλυκόζη με την ζάχαρη και το νερό
3) Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη
4) Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα
5) Ρίξτε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά για να απομακρύνετε τις φυσαλίδες αέρα. Χρησιμοποιήστε το γλάσο στους 35 βαθμούς.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και μια άλλη εκδοχή παρόμοια.
φωτ: instagram