Γεμιστό μπισκότο σοκολάτας
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Για το γεμιστό μπισκότο σοκολάτας θα χρειαστείτε
1 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
340 γρ. + 2/3 του φλ για την επιφάνεια κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
1 φλ. nutella
1 μπάλα παγωτό (προαιρετικά)
2 1/4 του φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175° C.
2. Σε έναν κάδο του μίξερ, με το ειδικό εξάρτημα για ζύμες (φτερό) χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό ανακατεύοντας καλά.
3. Συνεχίζετε με την βανίλια κι ανακατεύετε για να πάει παντού.
4. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα και τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα σε σταγόνες.
5. Αλείφετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. με βούτυρο.
6. Προσθέτετε την μισή βάση μπισκότου και πατάτε προς τα κάτω ώστε να έχετε μια ενιαία βάση. Απλώνετε τη Nutella στην επιφάνεια του μπισκότου αφήνοντας 2,5 εκ. απόσταση από το τέλος της ζύμης. Τοποθετείτε την άλλη μισή ζύμη μπισκότου και προσέχετε ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη βάση.
7. Τέλος, πιέζετε προς το κάτω ελαφρά και προσθέτετε σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζ. κουβερτούρας σε σταγόνες.
8. Ψήνετε για 30 λεπτά. Αν το μπισκότο σας αρχίσει να σκουραίνει καλύψτε με αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπήσετε τις σταγόνες σοκολάτας στην επιφάνεια και ψήστε για 5 λεπτά.
9. Αφήστε το πάνω στο ταψί για 15 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό.