Κιμαδόπιτα με φύλλο σπιτικό και βελούδινη μπεσαμέλ!

Απλά υπέροχη!
Phoebe Georgiadou

Υλικά
Για το φύλλο

  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό κιμά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό

Για τη μπεσαμέλ

  • 3 ποτήρια γάλα ζεστό
  • 4 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
  • 4 κουταλιές corn flour
  • 1 κ.γ. βούτυρο (γάλακτος)
  • 1/2 κύβο ζωμό κότας
  • λίγη κρέμα γάλακτος
  • 1 κρόκο αυγού

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οδηγίες

Related Post

Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιγκ πάουτερ και τα αναμιγνύουμε με το χέρι. Κάνουμε στο κέντρο μία λακουβίτσα και προσθέτουμε το λάδι. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μας μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Πρώτα ζεσταίνουμε το γάλα (δεν χρειάζεται να κάψει). Σε κατσαρόλα βάζουμε 4 κουταλιές αραβοσιτέλαιο και 4 κουταλιές corn flour. Ανακατεύουμε με σύρμα προσεχτικά μέχρι το λάδι να απορροφήσει όλο το corn flour. Στο ζεστό γάλα διαλύουμε τον ζωμό κότας και το προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας (σε χαμηλή φωτιά) στη κατσαρόλα μας. Αφού πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το βούτυρο, τον κρόκο και λίγη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ενώ ταυτόχρονα κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη ζύμη μας στα δύο και ανοίγουμε φύλλα. Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο πάτο ενός τετράγωνου πυρέξ, απλώνουμε τον κιμά μας να πάει παντού, προσθέτουμε την μπεσαμέλ (την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα) και τελευταίο βάζουμε το δεύτερο φύλλο μας. Αλείφουμε με κρόκο αυγού να πάρει όμορφο χρώμα και τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι 5-6 φορές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε corn flour και όχι αλεύρι γιατί
έτσι η μπεσαμέλ γίνεται πιο βελούδινη!Για έξτρα νοστιμιά, προσθέστε στον
κιμά τριμμένο καρότο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Επίσης μπορείτε να
κόψετε πατάτες σε λεπτές ροδέλες, να τις βράσετε για 15 λεπτά και να τις
προσθέσετε και αυτές στη γέμιση! 
via cookpad

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα