in , , , ,

4 μοναδικές Πασχαλινές Κατασκευές με ντεκουπάζ για να στολίσεις το Σπίτι σου!

4 μοναδικές Πασχαλινές Κατασκευές με ντεκουπάζ για να στολίσεις το Σπίτι σου!

Το Πάσχα είναι μια υπέροχη ανοιξιάτικη γιορτή που συνηθίζεται να περνάμε με την οικογένεια μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις τη γιορτή αυτή και ένας από τους λόγους είναι η εποχιακή διακόσμηση. Πρόκειται για την περίοδο του χρόνου, όπου τα χρωματιστά αυγά, τα όμορφα Πασχαλινά καλαθάκια και τα λαγουδάκια του Πάσχα έχουν την τιμητική τους. Λοιπόν, γιατί να μη μπεις στο πνεύμα της γιορτής, φτιάχνοντας τις δικές σου πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ; Η ενασχόληση αυτή θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου και θα σου προσφέρει την ικανοποίηση ότι έφτιαξες μόνος/ -η σου τα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού.

Οι πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ μπορούν να γίνουν πολύ ψυχαγωγικές, ειδικά αν τις κάνεις σε συνεργασία με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Έχουν τεράστια συναισθηματική αξία, λόγω της προσπάθειας και της αφοσίωσης που τους έχεις προσφέρει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κατασκευές σου για να στολίσεις το σπίτι σου, ή και για να προσφέρεις σε κάποιον ένα ξεχωριστό δώρο. Γιατί, όμως, να προτιμήσεις το ντεκουπάζ; Ένας βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι εφαρμόζεται πολύ πιο εύκολα από τη ζωγραφική. Είναι ιδανική για όλους εμάς που δεν τα καταφέρνουμε όσο καλά θα θέλαμε με το πινέλο ζωγραφικής.

Δείτε επίσης: Τι Είναι Το Decoupage / Ντεκουπάζ. Οδηγίες – Συμβουλές – Εφαρμογή

Επίσης


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Παρακάτω σου προτείνουμε μερικές αγαπημένες μας πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ και σου εξηγούμε βήμα βήμα πώς να τις φτιάξεις.

Φτιάξε μόνος/-η σου 4 εκπληκτικές πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ!
#1 Πασχαλινά κεριά με ντεκουπάζ

Ίσως να μην το γνώριζες, αλλά είναι πανεύκολο να διακοσμήσεις κεριά χρησιμοποιώντας ντεκουπάζ. Υπάρχουν 3 πολλοί εύκολοι τρόποι για να φτιάξεις κεριά ως πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ. Οι 2 από τους 3 τρόπους είναι κάπως πιο επικίνδυνοι, λόγω του ότι γίνονται με τη χρήση θερμότητας και φωτιάς. Συνεπώς, συνιστάται χρήση γαντιών εργασίας και πολλή προσοχή κατά την εφαρμογή τους. Σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να συμβεί κάποιο ατύχημα, στην προσπάθεια μας να φτιάξουμε κάτι όμορφο. Ο τρίτος και ίσως πιο ασφαλής τρόπος είναι με κόλλα για ντεκουπάζ.
Για να το εξηγήσουμε πολύ συνοπτικά, πρώτα διαλέγεις ένα μεγάλο λευκό κερί, το οποίο σκοπεύεις να διακοσμήσεις. Έπειτα, διαλέγεις ένα όμορφο σχέδιο από χαρτοπετσέτα, ριζόχαρτο, ή κάποιο άλλο λεπτό χαρτί. Μιας και κάνουμε πασχαλινές κατασκευές, σου προτείνουμε κάποιο μοτίβο με λαγουδάκια, χαρούμενα χρώματα, ή πασχαλινά αυγά. Κόβεις το σχέδιο από χαρτί με τέτοιο τρόπο, ώστε να χωράει πάνω στο κερί. Στη συνέχεια, απλώνεις κόλλα για ντεκουπάζ πάνω στο κερί και στρώνεις το χάρτινο σχέδιο πάνω στο κερί. Περνάς άλλη μια στρώση κόλλα, αυτή τη φορά πάνω από το σχέδιο και το αφήνεις να στεγνώσει. Τέλος, μπορείς να ομορφύνεις το κερί με κορδέλες, δαντέλα, ή να προσθέσεις γκλίτερ και στρασάκια για λάμψη. Το πασχαλινό κερί σου είναι έτοιμο και απολύτως εντυπωσιακό.

#2 Πασχαλινοί πίνακες με ντεκουπάζ

Το να φτιάξεις τους δικούς σου πίνακες έχει, σίγουρα, ένα παραπάνω επίπεδο δυσκολίας. Απαιτούν περισσότερα υλικά και περισσότερο χρόνο ενασχόλησης για να γίνουν τέλειοι. Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω. Οι πίνακες είναι από τα κατεξοχήν διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την όψη ενός χώρου. Αυτός είναι και ο λόγος που σου προτείνουμε αυτή την Do It Yourself κατασκευή. Εφαρμόζοντας τη, είναι βέβαιο πως θα αισθανθείς υπερηφάνεια για το δημιούργημα σου. Οι βασικές οδηγίες είναι πάρα πολύ απλές. Διαλέγεις έναν καμβά, Α4 ή και μεγαλύτερο. Διαλέγεις ένα όμορφο σχέδιο από χαρτί και το κόβεις, ώστε να χωράει άνετα στον καμβά.
Επενδύεις τον καμβά σου με κόλλα ντεκουπάζ και τοποθετείς πάνω το χάρτινο σχέδιο. Εδώ πρέπει να προσέξεις πολύ για να μην κάνει φουσκάλες το χαρτί, ή να σκιστεί. Πρέπει να απλώσεις το σχέδιο πολύ απαλά, με το χέρι, με ρολό, ή με πινέλο και να το αφήσεις λίγο να στεγνώσει. Έπειτα, περνάς άλλη μια στρώση κόλλα ντεκουπάζ πάνω από το σχέδιο και περιμένεις και πάλι να στεγνώσει. Το δύσκολο κομμάτι έρχεται στη συνέχεια, γιατί σειρά έχουν τα χρώματα. Πρέπει να απλώσεις ακρυλικά χρώματα πάνω και γύρω από το σχέδιο, τονίζοντας τα σημεία που πρέπει και γεμίζοντας τον καμβά. Ο σκοπός είναι να μη φαίνεται καθόλου πως έχεις βάλει χαρτί στον καμβά, αλλά να μοιάζει σαν αληθινός πίνακας.
Θέλεις να μάθεις αναλυτικά τη διαδικασία; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα με τίτλο: Ντεκουπάζ σε καμβά: Φτιάξε τους δικούς σου πίνακες σε 7 εύκολα βήματα!

#3 Πασχαλινά αυγά με ντεκουπάζ

Τα πασχαλινά αυγά είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα. Πολλοί από εμάς βάφουμε αυγά για τη γιορτή αυτή και μερικές φορές τοποθετούμε διακοσμητικά αυτοκολλητάκια πάνω τους για ομορφιά. Παρόλα αυτά, τα αυγά αυτά τα τρώμε στο τέλος. Η ιδέα που σου προτείνουμε εμείς δεν περιλαμβάνει αυγά που στο τέλος θα φαγωθούν. Αντιθέτως, περιλαμβάνει διακοσμητικά αυγά, ως πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ. Τα αυγά αυτά μπορείς να τα κρατήσεις για όσο καιρό θέλεις, διακοσμώντας πασχαλινά καλαθάκια με αυτά. Για την κατασκευή αυτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυγά από φενιζόλ, ή αληθινά αυγά, από τα οποία έχεις αφαιρέσει το περιεχόμενο.

Εφαρμογή:
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:
Αυγά από φενιζόλ
Χαρτοπετσέτες με πασχαλινά σχέδια
Ψαλίδι
Κόλλα για ντεκουπάζ
Ακρυλικό βερνίκι άχρωμο & μαλακό πινέλο
Προαιρετικά: Κορδέλες, Ακρυλικά χρώματα, Γκλίτερ, Στρασάκια.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι, όταν φτιάχνεις διακοσμητικά αυγά ως πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ, είναι πως πρέπει να το φτιάξεις σε 2 φάσεις. Εννοούμε πως πρέπει να εφαρμόζεις τα βήματα πρώτα από τη μια πλευρά και μετά από την άλλη. Έτσι, το σχέδιο θα βγει πιο εύκολα και χωρίς να λερώσει πουθενά. Το πρώτο βήμα είναι να περάσεις με κόλλα τη μια πλευρά του αυγού και να τοποθετήσεις πάνω το σχέδιο από χαρτοπετσέτα που έχεις κόψει. Τοποθέτησε το πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κάνει φουσκάλες. Πάνω από το χαρτί, άπλωσε άλλη μια στρώση κόλλας ντεκουπάζ και άφησε το να στεγνώσει.
Αφού στεγνώσει, εφάρμοσε τα ίδια ακριβώς βήματα για την άλλη πλευρά του αυγού. Αφού στεγνώσει και η δεύτερη πλευρά, μπορείς να διακοσμήσεις το αυγό σου με μικρές κορδέλες που έχεις κολλήσει με την κόλλα ντεκουπάζ, ή κάποια στιγμιαία κόλλα. Επίσης, μπορείς να βάψεις με ακρυλικά χρώματα και ένα πολύ λεπτό πινελάκι κάποιες λεπτομέρειες πάνω στο αυγό. Ο σκοπός είναι να το κάνεις να μοιάζει με αυγό ζωγραφισμένο και να κρύψεις το χαρτί. Για να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα, πέρασε το αυγό με ακρυλικό βερνίκι για προστασία των χρωμάτων. Τέλος, τοποθέτησε τα κατασκευασμένα διακοσμητικά αυγά σε ένα όμορφο καλαθάκι και διακόσμησε το σπίτι σου.
Δες το βίντεο που ακολουθεί, όπου περιγράφεται αναλυτικά η μέθοδος για να φτιάξεις πασχαλινά διακοσμητικά αυγά:

#4 Πασχαλινά καλάθια με ντεκουπάζ

Μήπως έχεις στο σπίτι σου κάποια παλιά, ξύλινα καλάθια, ή μικρά καφάσια, ή ξύλινα κουτιά; Αν ναι, τότε μπορείς να κατασκευάσεις πανέμορφα καλαθάκια για τα πασχαλινά αυγά σου. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, ακόμα και για αρχαρίους. Ωστόσο, πρέπει να προετοιμάσεις το ξύλο, πριν κάνεις οτιδήποτε. Αν η επιφάνεια του δεν είναι λεία, θα πρέπει να τη λειάνεις, τρίβοντας με ψιλό γυαλόχαρτο. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις είναι το χρώμα.

Δείτε επίσης: 40 Τρομερά Χειροποίητα Πασχαλινά Καλαθάκια!

Αν το καλάθι, ή κιβώτιο, είναι σκούρο καφέ, ενδέχεται να μην επιτρέψει στο σχέδιο από χαρτί να φαίνεται όμορφο. Βρες τι χρώμα είναι το φόντο του σχεδίου στο χαρτί και βάψε στο ίδιο χρώμα το καλάθι. Για παράδειγμα, αν το φόντο του σχεδίου είναι μπεζ, μπορείς να πάρεις μπεζ ακρυλικό χρώμα και να βάψεις το καλάθι σου, πριν εφαρμόσεις κόλλα ντεκουπάζ και το χάρτινο σχέδιο. Αν προσέξεις το ζήτημα του σωστού χρώματος, θα έχεις μια από τις ωραιότερες πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ που έχεις δει.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Tο υπέροχο brownies χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με 2 υλικά

Ντεκουπάζ σε ξύλο σε 5 απλά βήματα! (Video+Tips)