in ,

Πώς να φτιάξετε Σπιτικό Ζαχαρούχο Γάλα!

Όπως τα περισότερα, ακόμα και το ζαχαρούχο γάλα μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι!
Εύκολο!! Υπάρχουν δύο συνταγές, επιλέξτε αυτή που σας αρέσει περισσότερο


Τι χρειαζόμαστε:
Πρώτη συνταγή
1/3 κούπας + 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
1/2 βανίλια (προαιρετικά)
1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι

Δεύτερη συνταγή
1 κούπα γάλα σκόνη
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας βραστό νερό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 βανίλια (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:
Για την πρώτη συνταγή:
Πολύ απλά, τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι, και βάζουμε να ζεσταθεί το μείγμα. Προσοχή, ίσα να πάρει μία βράση για να λιώσει η ζάχαρη. Για να είστε σίγουροι, μόλις πάρει βράση, στάξτε δύο σταγόνες χυμό λεμόνι, ανακατέψτε και κατεβάστε απο τη φωτιά.
Για τη δεύτερη συνταγή:
Ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο με την σκόνη και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπάμε καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Λοιπόν, για την πρώτη συνταγή, θα πρέπει να ξέρετε ότι όσο κρυώνει θα σφίγγει. Μην σας ξενίζει η προσθήκη λεμονιού. Δεν κόβει το μίγμα. Απλά το βάζουμε για να μην ζαχαρώσει λόγω της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχει.
Η βανίλια του πάει τρομερά!

Και στις δύο συνταγές, το καλό είναι ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με γλυκαντική ουσία, οπότε να έχετε και ένα πολύ ελαφρύ αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες. Προσέξτε όμως να επιλέξετε γλυκαντικό που δεν αφήνει πικρή επίγευση. Κυκλοφορεί τουλάχιστον ένα προιόν σε σκόνη, μίας Ελληνικής εταιρείας, που είναι εξαιρετικό και δεν καταστρέφεται με το βράσιμο.
Όσον αφορά στις δύο συνταγές, νομίζω ότι η πρώτη είναι καλύτερη. Στη δεύτερη, μερικές φορές η ζάχαρη δεν λιώνει τελείως. Δεν ξέρω μήπως μπορεί να γίνει καλύτερο με ζάχαρη άχνη. Πάντως, και στις δύο, μπορείτε να βάλετε το γάλα στην κατάψυξη. Δεν παγώνει, αλλά γίνεται μία μαστιχωτή κρέμα (αρκετά γλυκιά βέβαια).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Όπου “κούπα” = δοσομετρική κούπα.
via sintagespareas

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 Φανταστικά κοσμήματα και διακοσμητικά απο Τσόφλια Φυστικιών!

Πως να Φτιάξετε Τεράριουμ