Υλικά για τα μακαρόν:
90γρ. ασπράδια αυγών
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
56γρ. ζάχαρη
65γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
156γρ. ζάχαρη άχνη
20γρ. κακάο σκόνη
Για τη γκανάς σοκολάτας:
300γρ. μερέντα
235 ml κρέμα γάλακτος
Προσθέστε τα ασπράδια και το αλάτι σε ένα μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λευκό και αφρώδες μείγμα.
Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και αναμείξτε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέστε το μισό του κοσκινισμένου μείγματος στα ασπράδια αυγών και απαλά ανακατέψτε μαζί.
Προσθέστε το υπόλοιπο κοσκινισμένο μείγμα και ανακατέψτε έως ότου η συνοχή μοιάζει με λάβα.
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής κάντε δίσκους με το μείγμα.
Χτυπήστε ελαφρά το ταψί πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να απομακρύνετε τυχόν φυσαλίδες αέρα και αφήστε τα για 30 λεπτά – 1 ώρα για να σχηματίσουν κρούστα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το αντικολλητικό χαρτί.
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση.
Ρίξτε τη μερέντα και ανακατέψτε καλά.
Γεμίστε τα μακαρόν με τη γκανάς σοκολάτας.
Πηγή φωτογραφιών