in ,

Φανταστικά Κορνεδάκια Καταϊφιού με κρέμα!

Τραγανά κορνεδάκια με καταΐφι και πλούσια κρέμα που θα καταπλήξει του καλεσμένους σας.



Υλικά για τους κώνους:
1/2 κιλό καταΐφι
125γρ. λιωμένο βούτυρο
Ανοξείδωτα καλούπια για κορνεδάκια
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1 βανίλια


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εκτέλεση:

Περιχύστε το καταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και κάντε λωρίδες σε μια επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε μια λωρίδα και τυλίξτε την στο λαδωμένο καλούπι. Βάλτε τα κορνεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τα κορνεδάκια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε τυχόν άκρες που προεξέχουν και αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα καλούπια. Με μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τα κορνεδάκια με την κρέμα.  Με ένα κουταλάκι περιχύστε τα με το σιρόπι το οποίο να πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.

Πασπαλίστε τα κορνεδάκια με τριμμένο φιστίκι Αίγινας πριν το σερβίρισμα.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

45 Ιδέες για να Διακοσμήσετε Ανοιξιάτικα το Μπαλκόνι

40 Ιδέες για Πασχαλινά Διακοσμητικά Μαξιλαράκια