Υλικά για τους κώνους:
1/2 κιλό καταΐφι
125γρ. λιωμένο βούτυρο
Ανοξείδωτα καλούπια για κορνεδάκια
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας νερό
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση:
Περιχύστε το καταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και κάντε λωρίδες σε μια επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε μια λωρίδα και τυλίξτε την στο λαδωμένο καλούπι. Βάλτε τα κορνεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τα κορνεδάκια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε τυχόν άκρες που προεξέχουν και αφαιρέστε τα προσεκτικά από τα καλούπια. Με μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής γεμίστε τα κορνεδάκια με την κρέμα. Με ένα κουταλάκι περιχύστε τα με το σιρόπι το οποίο να πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.
Πασπαλίστε τα κορνεδάκια με τριμμένο φιστίκι Αίγινας πριν το σερβίρισμα.