Υλικά:
2 ποτήρια γάλα
3 κούπες αλεύρι περίπου (η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια )
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο λαδι για τηγάνισμα
Γέμιση
Εδώ μπορείτε τα βάλετε οτι σας αρέσει….σαλάμι,κασέρι, διάφορα χόρτα,τυρί κ.τ.λ
Εγω έβαλα σκέτο κασέρι.
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γαλα διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη μέχρι να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια (υπολογίζετε το μέγεθος του τηγανιού σας) εμένα μου βγήκαν 6 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχημα, βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε όλες τις άκρες σε πουγκί .Πατάμε με τον πλάστη την ένωση και ανοίγουμε όσο ψιλό μπορούμε το πιτάκι χωρίς να το σκίσουμε.
Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με 2 σταγόνες λάδι, (αν έχετε καλό τηγάνι δεν χρειάζεται καθόλου να βάλετε λάδι).
Ρίχνουμε το πιτάκι μας, με το πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια και το τηγανίζουμε μεχρι να κάνει μια χρυσαφί κρούστα η κάθε μεριά.
Αφού το βγάλουμε απο την φωτιά με λίγο βούτυρο κρύο περνάμε την ζεστή επιφάνεια της κάθε μεριάς.
Το ίδιο κάνουμε με κάθε μπαλάκι.
Καλή επιτυχία!!!
Την Μαρία και την Βασιλική μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα τους “Τι μαγειρεύουμε σήμερα?” αλλά και και στην σελίδα τους
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα