Υλικά για 25 τρουφάκια:
240γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
60γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
120γρ. ζάχαρη άχνη χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη
Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προσθέστε το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις μείγμα αρχίζει να κάνει φυσαλίδες , αφήστε το για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ανακατέψτε γρήγορα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι φυσαλίδες να αρχίζουν να σχηματίζονται οπότε βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ρίξτε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι πάνω στη λευκή σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να πατήσετε το ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στο πλέγμα, ώστε να πάρετε όλο το άρωμα. Πετάξτε τα υπολείμματα από το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήστε το μείγμα να ηρεμίσει για ένα λεπτό και προσθέστε το εκχύλισμα πορτοκαλιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπήστε μέχρι η πορτοκαλί σοκολάτα να λειώσει. Αν μείνουν μερικά κομμάτια δεν υπάρχει πρόβλημα.
Καλύψτε το μείγμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να είναι αρκετά σφιχτό για να πλαστεί.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη στο δοχείο που θα βάλετε τις τρούφες και άλλο 1/4 κούπας σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα και με τα χέρια σας φτιάξτε μια μπάλα. Κυλίστε την τρούφα μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, τινάξτε και αποθηκεύστε την στο δοχείο.
Όταν φτιάξετε όλες τις τρούφες, κλείστε το δοχείο και κουνήστε το καλά ώστε να τις καλύψετε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τις το ψυγείο και αφήστε για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
fotos via homemadehooplah