Συστατικά για ταψί όγκου 2 λίτρων:
1 κούπα Νουτέλα
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κούπες μαύρη ζάχαρη
230γρ. μαλακό τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά
2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κούπα Νουτέλα
Εκτέλεση
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί και ανοίξτε λίγο χώρο στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλάκια για να μοιράσετε την κούπα με την Νουτέλα σε περίπου 12 σβώλους, ο καθένας περίπου 2 ή 3 κουταλάκια του γλυκού. Τοποθετήστε το ταψάκι στην κατάψυξη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 20x28x5 εκατοστών
(2 λίτρα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου αρχίζει να χρυσίζει και να μυρίζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το αμέσως σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη και την κρέμα τυριού και χτυπάστε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς κρεμώδη.
Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια τα αυγά. Χτυπήστε καλά, ξύνοντας τις πλευρές.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κουτάλι για να ανακατέψετε τη σόδα και το αλάτι μέσα στο αλεύρι. Ρίξτε τα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το 1/4 κούπα Νουτέλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μην την απλώσετε παντού. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και καλύψτε το όλο.
Βγάλτε τη Νουτέλα από την κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε κάθε σβώλο στη ζύμη. Διανείμετε ομοιόμορφα. Στρώστε τη ζύμη πάνω από τη Νουτέλα με μια σπάτουλα.
Ψήστε για 27-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Εάν το κέντρο φαίνεται ακόμα υγρό αλλά είναι οι άκρες της κρούστας αρχίζουν να παραψήνονται βγάλτε το αμέσως από το φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς. Βγάλτε το μαζί με το χαρτί από το ταψί και κόψτε το κέικ σε κομμάτια. Μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
fotos via thefoodcharlatan