Υλικά:
Σοκολάτα ή καραμέλα
Μικρή σπάτουλα σιλικόνης
Αντικολλητικό χαρτί
Μικρά μπολ ή στρογγυλά πλαστικά δοχεία
Μαύρος μαρκαδόρος
Ψαλίδι
Ταινία
Βουτυρόκρεμα
Στρογγυλά ζαχαρωτά
Με το μαρκαδόρο σχεδιάσετε τρίγωνα στο αντικολλητικό χαρτί σε διάφορα μεγέθη. Αυτά τα τρίγωνα θα χρησιμεύσουν ως οδηγός για να φτιάξετε πέταλα από σοκολάτα. Ενδεικτικά για μια τούρτα διαμέτρου 20 εκατοστών θα χρειαστούν 3 σετ τριγώνων με μήκος 5, 8, και 10 εκατοστών. Είναι ευκολότερο να φτιάξετε τα πέταλα ένα ένα, οπότε κόψτε τα τρίγωνα αφήνοντας περίπου 1,5 εκατοστό περιθώριο γύρω από το περίγραμμα.
Λιώστε τη σοκολάτα ή την καραμέλα, σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ.
Πατήστε ελαφρά τα τρίγωνα πριν απλώσετε τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας τη μικρή σπάτουλα. Απλώστε από την άκρη προς τη βάση του τριγώνου, αφήνοντας γραμμές και κορυφές.
Η βάση του τριγώνου θα είναι η εξωτερική άκρη του πετάλου σας οπότε
απλώστε τη σοκολάτα με ένα στρογγυλεμένο αλλά ακαθόριστο τρόπο για να
δώσει μια πιο αληθοφανή μορφή.
Ενώ το πέταλο είναι ακόμα υγρό, τοποθετήστε το σε ένα μπολ ή πλαστικό δοχείο για να πάρει σχήμα. Χρησιμοποιήστε την ταινία για να κρατήσετε το πέταλο στη θέση του, ενώ πήζει. Επαναλάβετε το ίδιο κάνοντας 6-8 σε κάθε μέγεθος. Είναι καλύτερο ένα με δυο επιπλέον πέταλα σε περίπτωση που κάποιο σπάσει.
Μόλις τα πέταλα πήξουν, ξεφλουδίστε το αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα πέταλα σε έναν κύκλο στην κορυφή της τούρτας.
Κολλήστε με βουτυρόκρεμα το δεύτερο στρώμα από τα μικρότερα πέταλα πάνω από το πρώτο στρώμα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στρώματα για να κάνετε το λουλούδι σας πιο γεμάτο και ανθισμένο.
Κολλήστε με λίγη λιωμένη σοκολάτα στρογγυλά ζαχαρωτά στο κέντρο του λουλουδιού.
fotos via thecakeblog