Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά περίπου
Υλικά για 40 κομμάτια:
100 γρ. μακαντάμια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς με κέλυφος π.χ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα)
350γρ. σοκολάτα γάλακτος (λευκή ή μαύρη)
300γρ. λουκούμια με επικάλυψη σοκολάτας
250γρ. ζαχαρωτά (marshmallows)
64γρ. τριμμένη καρύδα
Στρώστε σε ένα ορθογώνιο ταψί (18Χ28 εκατοστά) αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας τις άκρες του να προεξέχουν ώστε να βγάλετε το γλυκό πιο ευκολά.
Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι. Αλλιώς γεμίστε με νερό το ένα τέταρτο μιας κατσαρόλας και τοποθετήστε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ ώστε η βάση του να μην αγγίζει το νερό. Βαλτέ την κατσαρόλα να σιγοβράζει. Βγάλτε την από τη φωτιά και βάλτε το μπολ με τη σοκολάτα από πάνω. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, ανακατέψτε τη σοκολάτα συχνά μέχρι να λιώσει.
Χοντροκόψτε τα λουκούμια και βάλτε τα στο ταψί σε μια στρώση.
Κόψτε τα ζαχαρωτά στη μέση και χοντροκόψτε τα μακαντάμια. Βάλτε τα μαζί με την καρύδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε.
Ρίξτε λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε για να καλύψετε όλα τα συστατικά.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα στρώστε το μείγμα πάνω από τα λουκούμια και απαλά σπρώξτε το μείγμα προς τα κάτω. Κουνήστε το ταψί αρκετές φορές για να γεμίσετε τα κενά μεταξύ των λουκουμιών.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να σφίξει (τουλάχιστον μερικές ώρες). Όταν είναι έτοιμο βγάλτε από το ταψί και αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και κόψτε σε κομμάτια.
fotos via exclusivelyfood