Τα λαζάνια μπορεί να είναι ένα δύσκολο φαγητό για να φτιαχτεί με όλα αυτά τα στρώματα και τις σάλτσες, όμως και σε ποιον δεν αρέσουν τα λαζάνια; Δείτε παρακάτω έναν τρόπο όχι μόνο να τα φτιάξετε αλλά και να τα σερβίρετε.. Με αυτά τα ρολά λαζάνια, δεν θα έχετε την ταλαιπωρία να τα γεμίσετε προκαλώντας  χάος στην κουζίνα.

Υλικά:
12 φύλλα λαζάνια
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες τριμμένη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας Ιταλικό Καρύκευμα (συνδυασμός βοτάνων)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά για όσους προτιμούν τα καυτερά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη γεύση
400 γρ. τυρί μαλακό Ricotta
1 μεγάλο αυγό
2 χούφτες φρέσκο μαϊντανό
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και προαιρετικά τις κόκκινες πιπεριές και αφήστε να σιγοβράσει.

Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα. Εάν χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περίπου μια κούπα νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Δοκιμάστε αν θέλει και άλλα καρυκεύματα.

Ενώ σιγοβράζει ο κιμάς, βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ, προσθέστε τη Ricotta, τη μισή μοτσαρέλα, τη μισή παρμεζάνα, μια χούφτα μαϊντανό, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Στρώστε τα λαζάνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε το μείγμα κατά μήκος των φύλλων και μερικές κουταλιές κιμά από πάνω. Τυλίξτε κάθε φύλλο ξεχωριστά.

Related Post

Σε ένα γυάλινο πυρέξ απλώστε ένα λεπτό στρώμα κιμά. Στη συνέχεια,
τοποθετήστε τα ρολά λαζάνια και από πάνω με λίγο περισσότερο κιμά.
Πασπαλίστε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, παρμεζάνα και το μαϊντανό ομοιόμορφα
από πάνω.

Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην είναι σε επαφή με τα τυριά και ψήστε στους 190C για 35-40 λεπτά.

 fotos via picturetherecipe

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο!

Δείτε επίσης – Φτιάξε λαζάνια μελιτζάνας!

Δείτε επίσης – Υπέροχο σουφλέ κοτόπουλο!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα