Υλικά:
2 αυγά (κρατήστε τον κρόκο του ενός αυγού για να αλείψετε από πάνω τα μπισκότα πριν το ψήσιμο)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
Ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ανακατεύοντας καλά τα αυγά και προσθέτοντας το φακελάκι μπέικιν πάουντερ διαλυμένο πριν στο γάλα.
Ρίξτε τη βανίλια και λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα.
Προσθέστε αρκετό αλεύρι έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος και στη συνέχεια ζυμώστε πάλι, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια. Πάρτε ένα ψηλό ποτήρι και κάντε κύκλους στη ζύμη.
Διπλώστε το κύκλο στη μέση και κάντε 1 μεγάλη και 2 μικρές εγκοπές όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Τραβήξτε το επάνω μακρύ κομμένο κομμάτι στο σχήμα του λαιμού του κύκνου. Προσθέστε σουσάμι ή σκούρα σοκολάτα για μάτι.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα μπισκότα με τον κρόκο και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Τοποθετήστε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν.
Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More
Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More
Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More
Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More
Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα