Όσοι είστε λάτρεις της κινέζικης κουζίνας σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει το τηγανητό παγωτό και θα θέλατε να το φτιάχνετε και σπίτι σας. Με αυτή τη συνταγή γίνεται πραγματικότητα ανάλογα με το γούστο σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση παγωτού και σιροπιού σας αρέσει.
Υλικά
1 3/4 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Λάδι για το τηγάνισμα
Μπάλες παγωτού της αρέσκειά σας
Οδηγίες
Μια νύχτα ή δύο νωρίτερα βάλτε μπάλες από το αγαπημένο σας παγωτό σε ένα δίσκο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Μετά τοποθετήστε στην κατάψυξη για να σκληρύνουν.
Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά.
Χτυπήστε το αυγό μέσα στο ξηρό μείγμα.
Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέστε το γάλα στο μείγμα.
Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε πάλι καλά. Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι. Χρησιμοποιήστε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε λάδι μέχρι τη μέση.
Βουτήξτε κάθε μπάλα παγωτού στο μείγμα και στη συνέχεια τηγανίστε αμέσως το παγωτό, 2 έως 3 δευτερόλεπτα ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.
Τοποθετήστε το τηγανητό παγωτό σε ένα μπολ ή πιάτο και γαρνίρετε με σιρόπι, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, αν θέλετε.
via yummy
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!