Συστατικά
6 μεγάλα αυγά
2 κούπες πλήρες γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
14 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους (2 εκατοστά μέγεθος)
Μέλι ή γλάσο βανίλιας, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώστε μια φόρμα για μάφινς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το ψωμί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά συστατικά.
Χωρίστε το μείγμα ψωμιού στη φόρμα, πιέζοντας ελαφρά σε κάθε θήκη.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, έως ότου είναι ελαφρώς τραγανά και καλά ψημένα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στη φόρμα, βγάλτε τα ένα ένα και σερβίρετε με το μέλι ή το γλάσο βανίλιας.
Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ψωμιού , αλλά το ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί είναι καλύτερο, καθώς θα απορροφήσει πιο εύκολα τα υγρά συστατικά.