in ,

Μάφινς Κανέλας από Μπαγιάτικο ψωμί του τόστ!

Όταν τα μάφινς συναντούν το γαλλικό τοστ, δημιουργούν μια εύκολη εναλλακτική λύση σε ένα κλασικό πρωινό. Το καλύτερο από όλα, είναι ο απόλυτος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μπαγιάτικο ψωμί, καθώς απορροφά γρήγορα την κρέμα αυγών, το γάλα, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Εκτός από το πρωινό μπορούν να συνδυαστούν με το μεσημεριανό γεύμα, εκδρομές ή βόλτες στην παιδική χαρά.

Συστατικά
6 μεγάλα αυγά
2 κούπες πλήρες γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 1/2  κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
14 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους (2 εκατοστά μέγεθος)
Μέλι ή γλάσο βανίλιας, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Λαδώστε μια φόρμα για μάφινς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το ψωμί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά συστατικά.

Χωρίστε το μείγμα ψωμιού στη φόρμα, πιέζοντας ελαφρά σε κάθε θήκη.

Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, έως ότου είναι ελαφρώς τραγανά και καλά ψημένα. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στη φόρμα, βγάλτε τα ένα ένα και σερβίρετε με το μέλι ή το γλάσο βανίλιας.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ψωμιού , αλλά το ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί είναι καλύτερο, καθώς θα απορροφήσει πιο εύκολα τα υγρά συστατικά.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

11 Έξυπνες Ιδέες Οργάνωσης Ψυγείου!

Πώς να φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας ζακέτα από παλιό μπλουζάκι!