Αυτή η ουράνια συνταγή παγωτού είναι ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.
Υλικά
800γρ. φρέσκο τυρί ρικότα
3/4 φλιτζάνι (165γρ.) ζάχαρη άχνη
300ml κρέμα γάλακτος
125γρ. αποφλοιωμένα φιστίκια ανάλατα
200γρ. λουκούμια (γεύσεις τριαντάφυλλο (ροζ) και μέντα (πράσινο) ), κομμένα σε κύβους 1 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
Σιρόπι τριαντάφυλλο
1 φλιτζάνι (220 γρ.) ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
Λίγες σταγόνες ροζ χρωστική τροφίμων
Εκτέλεση
Βήμα 1) Τυλίξτε μια μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος αφήνοντας να προεξέχουν οι άκρες.
Βήμα 2) Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ρικότα και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ρίξτε την στο μίγμα της ρικότας, διατηρώντας όσο πιο πολύ αέρα μέσα στο μίγμα. Εν συνεχεία, ρίξτε τα φιστίκια, τα λουκούμια και το ροδόνερο.
Βήμα 3) Γεμίστε τη φόρμα με το μίγμα, καλύψτε με τη μεμβράνη ή το χαρτί και βάλτε την να παγώσει όλη τη νύχτα μέχρι να σφίξει.
Βήμα 4) Για το σιρόπι τριαντάφυλλο, ανακατέψτε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι (250 ml) νερό μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει, προσθέστε το ροδόνερο και μερικές σταγόνες ροζ χρωστική τροφίμων μέχρι να έχετε το επιθυμητό χρώμα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ξεδιπλώστε τη φόρμα και αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα. Μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή με φιστίκια, να κόψετε σε φέτες και να ρίξετε το σιρόπι τριαντάφυλλο.
via taste
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο