Για το κεικ
450γρ . αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
375γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν έξτρα για λάδωμα
375γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Για τη βουτυρόκρεμα
300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
600γρ. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας γάλα
12 x 90γρ. συσκευασίες με μίνι αυγά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C ή 160C σε αερόθερμη. Λαδώστε 3 στρογγυλές φόρμες κέικ 20 εκατοστών.
Βάλτε όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μοιράστε το μείγμα ισόποσα στις 3 φόρμες και ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέικ. Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά στις φόρμες και στη συνέχεια σε μια επιφάνεια, έτσι ώστε η βουτυρόκρεμα να μην λιώσει όταν την απλώσετε.
Φτιάξτε μια απλή βουτυρόκρεμα χτυπώντας σε ένα μπολ τα 300γρ. βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέστε το κακάο και το γάλα στη βουτυρόκρεμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος , χρησιμοποιήστε την κρέμα για να ενώσετε τα 3 κέικ σε τριπλή στρώση. Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή και τις πλευρές του κέικ.
Λίγο πριν σερβίρετε διακοσμήστε το κέικ με τα μίνι αυγά.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να δείτε το κέικ πριν και μετά και στη συνέχεια πάρτε τα υλικά και ξεκινήστε!