Εκπληκτική και πολύ υγιεινή συνταγή για το δικό σας στικ μελοκάρυδου.
Υλικά
- 1 κιλό καρύδια καθαρισμένα, φρέσκα
- 1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
- 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης (για το πασπάλισμα)
- 250 γρ. φρέσκο καρύδι ψιλοκομμένο ή καστανή ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι για λίγο. Ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα καρύδια (όσο μεγαλύτερα είναι τα κομμάτια τόσο πιο πλούσια είναι η γεύση) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Τέλος, ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πλάθουμε το μελοκάρυδο σε σχήμα ρολού και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε στον πάγκο μας ψιλοτριμμένο καρύδι ή την καστανή ζάχαρη και ρολάρουμε επάνω τους το μελοκάρυδο. Το τυλίγουμε σε ζελατίνη για να διατηρείται φρέσκο.
via enallaktikidrasi
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!