Σε μια λεκάνη ζυμώματος (πλαστική ή πήλινη) βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το νερό με το λάδι. Ζυμώνουμε τη ζύμη να γίνει σφικτή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάνω σε μία λεία επιφάνεια πάγκο κουζίνας ή τραπέζι, εμείς στο χωριό το ανοίγουμε στο σοφρά (κοντό και μικρό ξύλινο τραπέζι). Το τυλίγουμε στο ξυλίκι, και το κόβουμε κατά μήκος τυλιγμένο. Αφού κομμένη ζύμη πέσει πάνω στην επιφάνεια την τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Τα αλευρώνουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και λίγο αλάτι να βράσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα 2/3 από τα τεμαχισμένα κομμάτια, το υπόλοιπο 1/3 το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ίσα να ροδίζουν ελαφριά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τα ροδισμένα τεμάχια ζύμης μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγο ώστε να αναμιχθεί το βραστό με το κρύο ζυμάρι.
Σβήνουμε το φωτιά και σε δύο λεπτά σερβίρεται.
Καλή σας όρεξη.
Μην ξεχνάτε στην Κρήτη λέμε “Μαγκίρι… μέχρι το παραθύρι” .
via sunnyday