(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Πάρτε τη συνταγή γιάυτήν την υπέροχη πανακότα, και στην κουζίνα:
Υλικά:
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 βανίλιες
8 φύλλα ζελατίνες.
Εκτέλεση :
βουτάμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα… ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα ή μικρά ατομικά φαρμάκια
Για την σος
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου μια κούπα. Μόλις αποκτήσει χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ωσπου να δέσει η σος. .. Μόλις κρυώσει περιχύνετε την πανακότα..
Απλό και νόστιμο!
via alertgr.blogspot