in ,

Πώς φτιάχνουμε σπιτικούς κύβους λαχανικών!

Οι έτοιμοι κύβοι λαχανικών σας φοβίζουν; Τότε γιατί να μην φτιάξετε τους δικούς σας και να ξέρετε τι βάζετε στο φαγητό σας;

Τι θα χρειαστούμε
700γρ ντομάτες
300γρ κρεμμύδια
300γρ καρότα
1 πράσο
1 κοτσάνι σέλινο
½ μάτσο μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά
200γρ αλάτι
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινου (προαιρετικά)

Πώς το φτιάχνουμε:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά. Γεμίζουμε παγοθήκες με το μίγμα και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Αν θέλουμε βάζουμε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία μπορούμε να διατηρήσουμε κλειστά μέχρι ένα χρόνο.
Μετά το άνοιγμα διατηρούνται έως 2 μήνες στο ψυγείο.
1 κουταλιά από το μίγμα μπορεί να αρωματίσει 1 κούπα νερό (περίπου 250γρ).
Είναι ιδανικό για σούπες και σάλτσες.
via tsoukali, oxigono

Δείτε επίσης – Πώς φτιάχνουμε σάλτσα Βινεγκρέτ Vinaigrette – Επαγγελματική συνταγή, σπιτική ποιότητα!

Δείτε επίσης – Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη!

Δείτε επίσης – Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Σπιτικές καραμέλες για το βήχα με μέλι και μέντα

Φοβερή ιδέα για να δώσουμε στο παλιό μας πουλόβερ νέα ζωή! – {BINTEO}