in ,

Πώς να φτιάξετε πανεύκολα την αγαπημένη σας φιγούρα επάνω σε τούρτα!

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς μπορείτε πολύ εύκολα να διακόσμησετε την τούρτα σας με το αγαπημένο σας σχέδιο. Πιστέψτε με είναι πιο απλό απ’όσο νομίζετε.

Σϊγουρα για αρχή θα χρειαστείτε το σχέδιο έγχρωμο ή ασπρόμαυρο τυπωμένο στις ανάλογες διαστάσεις, σε ένα κομμάτι χαρτί. Σε αυτό δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα. Σίγουρα στο Google Θα βρείτε χιλιάδες φωτογραφίες που μπορείτε να εκτυπώσετε.
Σημείωση* Το σχέδιο πρέπει να εκτυπωθει ανεστραμμένο, δηλαδή το είδωλο του, για να είναι κανονικό μόλις το αποτυπώσουμε πάνω στην τούρτα.

Εδώ βλέπουμε τη Ντόρα πριγκίπισσα.

Αρχικά φτιάχνουμε τη αγαπημένη μας τουρτίτσα. Συνταγή για τούρτα δεν σας έχω εδώ, είμαι όμως σίγουρη οτι όλο και κάποια συνταγή θα έχετε στα κιτάπια σας.
Η τούρτα πρέπει να είναι επίπεδη στο επάνω μέρος.

Φτιάχνουμε το γλάσο (βουτυρο-γλάσο).  
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4-1/2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1-2 βανίλιες
5 με 6 κ.σ γάλα 2%
Σε ένα μεγάο μπώλ χτυπάμε βούτυρο μέχρι να αφρατέψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η ποσότητα γλάσου που θα χρειαστείτε ενδέχεται να είναι περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με το σχέδιο αλλά και το μέγεθος της τούρτας.

Για τη διακόσμηση μας θα χρειαστεί το γλάσο να μην είναι ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.

Απλώστε στην τούρτα σας τη βουτυρόκρεμα – γλάσο. Προσέξτε να το απλώσετε ομοιόμορφα και να είναι επίπεδο. Μπορείτε αντί για τό γλάσο να απλώσετε στην τούρτα σαντιγή ή κάποιο άλλο υλικό το οποίο όμως παγώνει και γίνεται συμπαγές στο ψυγείο. Και αυτό για να μην βουλιάξει το σχέδιο σας και καταλήξουμε σε καταστροφή. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

Στη συνέχεια πάρτε το σχεδιάκι σας και ένα κομμάτι γυαλί. Ιδανικό είναι ένα γυαλί απο κορνίζα. Κολλήστε με ταινία πίσω απο το γυαλί. Για μεγαλύτερη ευκολία αποφασίστε απο πριν τι χρώματα (ζαχαροπλαστικής εννοείται) θα χρειαστείτε και σημειώστε τα πάνω στην εικόνα για να έχετε έναν οδηγό. Στη συνέχεια κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλας στο ίδιο μέγεθος και κολλήστε με ταινία στο μπροστά μέρος του γυαλιού. Δηλαδή θα έχετε ένα σαντουιτσάκι φωτογραφία/γυαλί/λαδόκολλα.

Και τώρα αρχίζει το πάρτυ! Ανακατέψτε σε μικρά μπώλ ποσότητες γλάσου με το αντίστοιχο χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα χρειαστείτε. Σημειώστε εδώ οτι θέλετε σκούρο για τα περιγράμματα.

Γεμίστε τα κορνέ σας (λεπτά κορνέ για γλάσο). Ξεκινήστε κάνοντας τα περιγράμματα πάνω στη λαδόκολλα.  Να είστε προσεκτικοί.

Μόλις τελειώσετε τα περιγράμματα, αρχίστε να κάνετε τα γεμίσματα. Το σχέδιο σας ουσιαστικά είναι στο κάτω μέρος.

Εαν έχετε ξεχάσει κάποια λεπτομέρεια μην αγχωθείτε, σίγουρα θα μπορείτε να το τελειοποιήσετε μόλις τοποθετηθεί στην τούρτα.

Όπως είναι το σχέδιο σας το τοποθετείτε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να παγώσει καλά.
Στο μεταξύ μπορείτε να στολίσετε την τούρτα σας με το πολύχρωμο γλάσο ή με σαντιγή.

Και τώρα η μαγική στιγμή! Βγάλτε τι φιγούρα σας απο το ψυγείο αφού σιγουρευτείτε οτι έχει παγώσει καλά. Ξεκολλήστε την ταίνια και τουμπάρετε τη λαδόκολλα με το σχέδιο πάνω στη τούρτα. Πιέστε λίγο να κολλήσει το σχέδιο πάνω στη τούρτα. Με γρήγορες αλλά πολύ προσεκτικές κινήσεις (για να μην λιώσει) τραβήξτε τη λαδόκολλα και αποκαλύψτε το σχέδιο!

Και τώρα μπορείτε να κάνετε όποιες διορθώσεις αλλά να προσθέσετε και τα διακοσμητικά που επιθυμείτε!

Τατα!!! Η τούρτα είναι έτοιμη! Δεν είναι υπέροχη;

via brasstacksandbasics

Δείτε επίσης – Πώς φτιάχνουμε Ζαχαρόπαστα. (Fondant) Βήμα – Βήμα)

Δείτε επίσης – Πώς καλύπτουμε τούρτα – Cake με ζαχαρόπαστα Βήμα – Βήμα

Δείτε επίσης – Φτιάξτο μόνος σου.. Κέικ – Τούρτα Σκακιέρα!!!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Κουλούρα ψωμιού στο φούρνο με γέμιση ,μια ωραία ιδέα!!

11+1 ανεξερεύνητες χρήσεις της μουστάρδας!