Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 500 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής: 1 φακελάκι
Γάλα: 300 ml
Zάχαρη: 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού
Αυγό: 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
Μπανάνες: 1 – 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Πραλίνα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να είναι μαλακή κι εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας με βάθος ώστε στην μέση να μπει η σοκολάτα. Κάνουμε τρυπούλες στην μέση για να μην φουσκώσει κι αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Αφού κρυώσουν ξεκινάμε να γεμίζουμε το κέντρο τους με πραλίνα ενώ από πάνω βάζουμε ροδέλες μπανάνας.
via chefoulis
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα