Δείτε τη και φτιάξτε τη:
Υλικά :
120 γρ. βούτυρο
280 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή και επιπλέον σταγόνες εσάνς λεμονιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
100 ml. χυμό λεμονιού
50 γρ. φαρίνα κοκ.
60 γρ. πούδρα αμυγδάλου (ψύχα αμυγδάλου πολύ καλά τριμμένη στο μπλέντερ)
2 κ.γλ. (γεμάτα) μπέικιν
Λίγη ακόμα άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Φροντίζουμε να έχουμε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο, υδαρές μίγμα .
Τοποθετούμε σε μια φόρμα 24 εκ. μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία , κάτω σχάρα , για 55 λεπτά . Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , δεν το πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει . Πασπαλίζουμε με άχνη . Τότε μεταφέρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατά την προτίμησή μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
via tasteoflife