Φτιάξτε υπέροχες μπάρες λεμονιού!

Οι μπάρες λεμονιού δεν είναι απο τα πιο διαδεδομένα γλυκά αλλά είναι ένα απο τα γλυκά που άμα αρχίσεις να τρως δεν σταματάς. Ένα γλυκάκι πέρα απο τα συνηθισμένα, ειδικά εαν σας αρέσει το λεμόνι (εγώ προσωπικά το λατρεύω, το τρώω και έτσι) που αξίζει να το φτιάξετε.

Αυτές οι μπάρες λεμονιού έχουν μία εκπληκτική αναλογία κρέμας και βάσης. Το λεμόνι δεν επισκιάζει το γλυκό και αφήνει μία γλυκά επίγευση στο στόμα.  Το παιχνίδι του λεμονιού, της ζάχαρης και των αυγών έχει ως αποτέλεσμα μία κρεμώδες, λεμονάτη και φρέσκια γέμιση.

Υλικά:
Για τη βάση:
1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη άχνη, συν έξτρα για πασπάλισμα
1/4 του φλυτζανιού καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ αλάτι
12 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιού.

Για τη γέμιση:
4 μεγάλα αυγά
1 1/3 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού, απο 2 μεγάλα λεμόνια
2/3 φλυτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλυτζανιού γάλα
Πολύ λίγο αλάτι (1/8 του κ.γ)

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμάνετε στους 180 βαθμούς.
Βάλτε σε ένα ταψάκι 23×33 εκ., λαδόκολλα  και βουτυρώστε ελαφρά.
Ανακατέψτε σε ένα μπώλ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Ρίξτε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο μέσα στο μείγμα  (Προσοχή δεν θέλουμε να λιώσει, μπορείτε να το καταψύξετε και να το τρίψετε στον τρίφτη). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μπορείτε να το χτυπήσετε και στο μίξερ για 8-10 λεπτά.

Related Post

Βάλτε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και πατήστε το να πάει παντού απο άκρη σε άκρη, να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο. Βάλτε το στο ψυγείο για 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάστε τη γέμιση. Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέσα σε ένα μπώλ. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γάλα και ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα πάνω στη ζεστή βάση (έχει σημασία να είναι ζεστή η βάση). Μειώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήστε για άλλα 18-20 λεπτά μέχρι η γέμιση να είναι λίγο σφιχτή στην αφή.  Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκασία δωματίου. Μόλις κρυώσει πασταλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε μικρές μπάρες!

via melskitchencafe

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα