2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
3 αυγά
τσουρέκι κομμένο σε φέτες
1/5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
καρύδια
σοκολάτα κουβερτούρα 120 γραμ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα αναμειγνύοντας διαρκώς.
Βήμα 3
Σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει, τοποθετούμε τις φέτες από το τσουρέκι μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους και στη συνέχεια περιχύνουμε με το υγρό μας μείγμα πασπαλίζοντας παράλληλα με τριμμένα καρύδια και κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 4
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το γλυκό μας σε μπαίν μαρί για 45 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.
Βήμα 5
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτού.
via nostimada
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα