in , , ,

Πώς να δώσετε διάφανο χρώμα στα άδεια βάζα!

Εαν ξεκινήσεις τις κατασκευές με γυάλινα βάζα εθίζεσαι! Μπορείς να κάνες απίστευτα πράγματα και να τα αξιοποιήσεις εξαιρετικά! Παρακάτω δείτε τον πιο εύκολο τρόπο για να δώσετε διάφανο χρώμα στα άδεια βάζα πολύ απλά και οικονομικά.


Ξεκίνηστε με ότι γυάλινο βάζο θέλετε και ρίξτε μέσα κόλλα χειροτεχνίας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λευκή κόλλα αρκεί στο στέγνωμα της να γίνεται διάφανη). Στη συνέχεια ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες απο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Το χρώμα σας θα φαίνεται σε παστέλ απόχρωση λόγω της άσπρης κόλλας αλλά μην ανησυχείτε, μόλις στεγνώσει θα επανέλθει στη σωστή απόχρωση.

Ανακατέψτε καλά με ένα ξυλάκι (ή με οτι έχετε τελοσπάντων). Ανακατέψτε πολύ καλά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απόλυτα ομοιογενές μείγμα. Εαν δεν αναμιχθεί καλά θα φαίνονται διχρωμίες μόλις στεγνώσει.

Στη συνέχεια αρχίστε να γυρνάτε το βάζο έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού μέσα στο βάζο προσέχωντας να μην βγει έξω. Μην το κάνετε με ξυλάκι ή κάτι άλλο γιατί όταν στεγνώσει θα κάνει σημάδια. Αφήστε τη βαρύτητα να κάνει τη δουλειά της.

Στη συνέχεια γυρίστε το βάζο ανάποδα πάνω σε ένα χάρτινο πιάτο. Εαν υπάρχει πολύ μείγμα μεσα μπορείτε να ρίξετε το περίσσευμα σε επόμενο βάζο εαν θέλετε.
Μετά απο καμιά ωρίτσα που θα έχει στραγγίξει γυρίστε το και αφήστε το να στεγνώσει. Ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει το σπίτι σας μπορεί να χρειαστεί 24-48 ώρες.

Καθώς στεγνώνουν τα βάζα η κόλλα αρχίζει να γίνεται διάφανη. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε που ο πάτος είναι ακόμα ροζ; Απλά δεν έχει στεγνώσει ακόμα καλά.  

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μόλις στεγνώσουν εντελώς θα έχετε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Μόνο προσοχή, πλέον τα βάζα δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για φύλαξη τροφίμων αλλά σαν διακοσμητικά!

 via lilyshop

Δείτε επίσης – 20 Ιδέες για διακοσμητικά απο άδεια γυάλινα βάζα!

Δείτε επίσης – 20 όμορφες και πρακτικές ιδέες για τα άδεια γυάλινα βάζα. {Μέρος δεύτερο}

Δείτε επίσης – Κρεμαστά βάζα για κεράκια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

30 κατασκευές για αναρριχώμενα φυτά.

40 πανέξυπνες εφευρέσεις και gadgets!