in ,

Φτιάξτε υπέροχη γαλατόπιτα!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τη γαλατόπιτα τη λατρεύω! Δεν την τρώω συχνά αλλά αμά βρεθώ κοντά σε κάνενα ταψί που φτιάχνουν οι θείες την ταράζω!
Δείτε συνταγούλα.


Υλικά:
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
4 αυγά
1 φλούδα λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.

3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.

4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
via argiro

Δείτε επίσης – Σπιτική Μερέντα: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας τη λαχταριστή λιχουδιά!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε το κέικ των μοναχών!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε τούρτα παγωτό μέσα σε 5 λεπτά!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

24 Ιδέες πασχαλινής διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι – {μέρος 2ο}

Τι είναι quilling; Οδηγός για κατασκευές quilling + 45 φοβερές ιδέες!