2.5 γραμμ. φρέσκια μαγιά
1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
1/2 φλυτζάνι γάλα
1 αυγό
1/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4του φλυτζανιού ελαιόλαδο
4 φλυτζάνια αλεύρι
(Εαν η ζύμη κολλάει στα χέρια, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, αλλά όχι περισσότερο απο μισό φλυτζάνι)
1 αυγό για επάλειψη
Σε ένα μπώλ ανακατέψτε το νερό και το γάλα. Ξεχωριστά σε ένα άλλο γυάλινο μπώλ βάλτε 2 κουταλιές γάλα και νερό και ρίξτε τη μαγιά και αφήστε την μερικά λεπτά. Χτυπήστε το αυγό και ρίξτε το μέσα στο νερό και το γάλα. Προσθέσετε και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μία ευπλαστη ζύμη. Αφήστε την να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Στυ συνέχεια την ανοίγετε, κόβετε σε λωρίδες και πλέκετε το καλάθι όπως θα δείτε παρακάτω και βήμα βήμα στις φωτογραφίες. Στο τέλος το αλείφετε με το αυγό για να γυαλίσει. Για να πάρει σχήμα το καλάθι σας χρησιμοποιήστε ένα πυρίμαχο στρογγυλό μπώλ που θα το έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ζύμη για ψωμί αρκεί να μην φουσκώσει πολύ και χαθούν οι λωρίδες του καλαθιού.
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα