in ,

Μπισκότα μελιού και πτι-φουρ με μαρμελάδα!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τα λατρεύω τα πτι-φουρ! Γενικά μπου αρέσουν πολύ τα μπισκότα, και μαζεύω πολλές συνταγές για μπισκότα.Αυτή είναι μία εύκολη συνταγή και θα τη λατρέψετε!

Υλικά για 30 πτιφούρ ή 50 μπισκότα μελιού

300 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι-βύσσινο
1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι – μοσχολέμονο
αντικολλητικό χαρτί
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λικέρ Κρήτης με βότανα για το σερβίρισμα

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατέψτε και με ένα κορνέ σχηματίστε μικρές ροζέτες για τα μπισκότα μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για τα πτιφούρ: σχηματίστε μικρά στενόμακρα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν απλώστε μαρμελάδα στο κάτω μέρος από τα μισά μπισκότα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα μισά. Βουτήξτε την μία άκρη τους στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα για να στεγνώσει η σοκολάτα.

via testkitchen

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

50 όμορφες ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες!

Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη!