Τι θα χρειαστούμε:
1 Κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σκόρδο (προαιρετικά)
3 Λεμόνια
1 μπουκάλι μπίρας ή ρετσίνας γεμάτο νερό!!!
Πως το κάνουμε:
Καταρχήν πλένουμε καλά το μπουκάλι και αφαιρούμε την ετικέτα και το γεμίζουμε με κρύο νερό.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά μας, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο… για να μη μας κρυώσει!
Την άλλη μέρα αφού πιούμε το καφεδάκι μας ήσυχα ήσυχα βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το τοποθετούμε όρθιο στο μπουκάλι έτσι ώστε το στόμιο του μπουκαλιού να είναι στο λαιμό της κότας και το σώμα του μπουκαλιού να είναι στο εσωτερικό της. Το βάζουμε όρθιο σε ένα ταψάκι και στο ταψάκι βάζουμε 1 ποτήρι νερό.Το ψήνουμε στην 1η θέση του φούρνου μας (έτσι όπως είναι όρθιο δεν χωράει και πουθενά αλλού!) στους 180 Κελσίου στον αέρα για 1 ώρα περίπου(ανάλογα με τον φούρνο).
Είναι πολύ νόστιμο σαν να έχει ψηθεί στην σούβλα αλλά πολύ πιο ζουμερό. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Χωρίς υπερβολή είναι ένας από τους γευστικότερους τρόπους για ψητό κοτόπουλο. Το δε ζουμί: εκπληκτικό!
Α! Το μπουκάλι δεν ξεχνάμε να το γεμίσουμε με νερό, γιατί αν το βάλουμε άδειο θα σπάσει.
Καλή όρεξη!
via tsoukali