Η βυσσινάδα πάντα μου θυμίζει κάτι απο τα παιδικά μου χρόνια! Γι’αυτό ίσως μου αρέσει πάρα πολύ. Για δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε την δική σας σπιτική βυσσινάδα με τα πιο φρέσκα υλικά και χωρίς πρόσθετες ουσίες και χρωστικές!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Γλυκιά και δροσιστική βυσσινάδα.. δες πώς θα τη φτιάξεις!
Τι θα χρειαστείς;
1 κιλό καθαρισμένα βύσσινα
1κιλό μαύρη ζάχαρη
2-3 κ.γ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
-Βγάλε όλο το χυμό από τα βύσσινα (στο μπλέντερ ή με το χέρι στο τρυπητό ).
-Βάλε το χυμό από τα βύσσινα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι το μείγμα (Προσοχή: Μην το αφήσεις πολύ και πήξει!)
-Έπειτα πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και βγάλε την από τη φωτιά.
-Όταν κρυώσει η βυσσινάδα βάλε τη σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Σερβίρισμα:
-Βάλε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα στο ποτήρι και γέμισέ το μέχρι επάνω με κρύο νερό για να αραιώσει.
via fayebook
Δείτε επίσης – Φτιάξε μόνος σου Τσιτσιμπύρα Κέρκυρας!!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο