Υλικά:
- 2 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλυτζάνι βούτυρο, να έχει μαλακώσει
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- προαιρετικά δάκρυα σοκολάτας ή τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Η ποσότητα που θα προκύψει είναι για 12 περίπου μπισκότα ή μπισκοτένια μπώλ.
Βήμα 1ο:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2ο.
Ανακατεύετε σε ενα μπώλ το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το αυγό, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τέλος ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο.
Βήμα 3ο.
Ανοίξτε τη ζύμη σε μία καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Και κόψτε στρογγυλά μπισκοτάκια διαμέτρου περίπου 10-11 εκατοστών. Αυτό το μέγεθος είναι ενδεικτικό αλλά απαραίτητο εαν φτιάξετε μπισκότα φωλίτσες.
Βήμα 4ο.
Ψήνετε για 11-13 λεπτά αφού αλοίψετε οποιαδήποτε επιφάνεια τα τοποθετήσετε με βούτυρο. Είναι έτοιμα αφού τα δείτε να ροδίσουν. Μην τα αφήσετε πολύ γιατί θα καούν. Τα βγάζετε αφού κρυώσουν.
via wilton.com