in , , ,

Super κατασκευές απο τσιμέντο

Super κατασκευές απο τσιμέντο
Super κατασκευές απο τσιμέντο
Με απλά δοχεία ως καλούπι μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα βάζα, κηροπήγια, γλάστρες, διακοσμητικά και κατασκευές από τσιμέντο.
Θα χρειαστείτε
  • διάφορα δοχεία που θα χρησιμέψουν ως καλούπια.
  • Κάποιο είδος έτοιμου κονιάματος τσιμέντου ή και γύψου σε σκόνη που απλώς αραιώνεται με νερό και θα τα βρείτε σε  χρωματοπωλεία.
  • λάδι για να αλείψετε τα καλούπια

Πως γίνεται

Φτιάξτε αρχικά το μείγμα τσιμέντου. Η αναλογία είναι 1 μέρος τσιμέντου – 4,5 άμμου – 3 χαλίκι, ότι μεγέθους «μεζούρα» κι αν χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που θα κατασκευάσετε. Αναμιγνύετε τσιμέντο και άμμο με τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να προκύψει ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα που όταν το κρατάτε στο χέρι σας θα διατηρεί το σχήμα του χωρίς να «τρέχει». Στο τέλος προσθέστε το χαλίκι και ανακατέψτε ξανά. Σε μικρού  μεγέθους κατασκευές  π.χ κηροπήγια ή μικρά γλαστράκια μπορείτε και να παραλείψετε το χαλίκι εντελώς, στις λίγο μεγαλύτερες όμως είναι απαραίτητο για να «δέσει» το μείγμα και να σταθεροποιεί η κατασκευή, απλώς για να είναι πιο ομοιογενής και όμορφη η επιφάνεια των αντικειμένων, χρησιμοποιείστε όσο πιο λεπτό χαλίκι και όχι το κλασσικό για οικοδομική χρήση.

Αλείψτε με λάδι ή πετρέλαιο το εσωτερικό του βασικού καλουπιού και την εξωτερική επιφάνεια των δοχείων καλουπιών που θα δημιουργήσουν το/τα κενά στο σχήμα που έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο, αφού στεγνώσει το μείγμα, τα καλούπια θα ξεφομαριστούν πολύ εύκολα και ειδικά το λάδι θα δώσει μια πιο λεία όψη στην επιφάνεια των αντικειμένων.

Γεμίστε με το τσιμέντο, ανακατέψτε το ξανά ελαφρά μέσα στο δοχείο και ισιώστε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα την επιφάνεια ώστε να είναι ομοιόμορφη, γεμίστε τα άδεια καλούπια με πέτρες ή όποιο άλλος βάρος για να μείνουν σταθερά στην θέση τους, αφήστε 24 ώρες να σταθεροποιηθεί/στεγνώσει εντελώς το μείγμα και βγάλτε τα καλούπια.

Παραπάνω από το μισό της επιτυχίας και το μόνο «μυστικό» είναι η σωστή ρευστότητα του μείγματος τσιμέντου. Γι΄αυτό ακόμη κι αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, ξεκινήστε δοκιμαστικά με μια μικρή ποσότητα μείγματος και ένα πολύ μικρό απλό καλούπι, για να είστε βέβαιοι πως το αποτέλεσμα είναι το σωστό κι αν όχι, δοκιμάστε ξανά με λιγότερο ή παραπάνω νερό μέχρι να καταλάβετε πόσο ακριβώς πηχτό πρέπει να είναι το μείγμα του τσιμέντου.Σε χρωματοπωλεία και μάντρες οικοδομών θα βρείτε έτοιμα κονιάματα τύπου τσιμέντου που αναμειγνύονται με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, όμως δεν είναι όλα κατάλληλα για αυτήν την χρήση. Εξηγήστε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε ώστε να σας δώσουν το κατάλληλο.Αφού στεγνώσει εντελώς το τσιμέντο, μπορείτε να τρίψετε τα αντικείμενα για να διορθώσετε ατέλειες και να τους δώσετε πιο λεία όψη, να τα βάψετε με τσιμεντόχρωμα σε όποια απόχρωση θέλετε και γενικώς να επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε σε έναν …τοίχο.

Αν δεν σας αρέσει το γκρι χρώμα, ούτε και θέλετε να βάψετε τα αντικείμενα που θα φτιάξετε, αν το  προτιμάτε χρησιμοποιείστε λευκό τσιμέντο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σε κατασκευές που δεν θα καταπονούνται ούτε και θα βρέχονται συχνά, αντί για τσιμέντο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  γύψο καλλιτεχνίας, που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με υλικά κατασκευών.

Πώς να φτιάξετε γράμματα απο τσιμέντο!

Ελάχιστη ενασχόληση για να εξοικειωθείτε με τον τρόπο χρήσης των υλικών και κυρίως  …φαντασία στο είδος καλουπιών, είναι αρκετά για να δημιουργήσετε για το σπίτι αληθινά κομψοτεχνήματα με ελάχιστο κόστος. Χρησιμοποιείστε άδειες συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά και μεταλλικά σκεύη κουζίνας, γλάστρες ή ζαρντινιέρες για να φτιάξετε «ομοιώματά» τους που στην συνέχεια μπορείτε να βάψετε ή να επεξεργαστείτε όπως εσείς θέλετε ή δημιουργείστε τα δικά σας καλούπια σε όποιο σχήμα θέλετε με χαρτί που θα κόψετε από χοντρά χαρτοκιβώτια  και θα συγκολλήσετε με αυτοκόλλητη ταινία.

Και φυσικά με μεγάλου μεγέθους καλούπια, όπως πλαστικά κιβώτια, χαρτόκουτα που θα επενδύσετε πριν με πλαστικό κλπ. μπορείτε να κατασκευάσετε αντίστοιχου μεγέθους ζαρντινιέρες, τσιμεντένιες λιμνούλες ή όποιο άλλου τέτοιου τύπου διακοσμητικό για εξωτερικούς χώρους.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Ντυμένα… φλυτζάνια – Πλεκτά διακοσμητικά καλύματα