(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1φακελάκι ξερή μαγιά
Μισή φλυτζανα τσαγιού γάλα εβαπορέ
Μισή πλάκα βούτυρο βιταμ
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζανα τσαγιού.Θα δείτε στο ζύμωμα!
Γέμιση:
Ζαμπόν
Τυρί
Μπέικον
Αυγό
Κρέμα γάλακτος
Σάλτσα κρύα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα,βασιλικό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τρόπος παρασκευής:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά.Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυρια).
Διπλωνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.Αφήνουμε περίπου 35-40λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ενα κουτάλι πάνω απο την γέμιση!Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Καλή επιτυχία!
Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!
Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Γιώργου Χριστιανού – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος” και στην facebook ομάδα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)