Υλικά:
250 γραμμάρια ταραμά, κατά προτίμηση άσπρο
3 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, (ψίχα)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα σέλινο , ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
λίγο πιπέρι
ελαιόλαδο, και αλεύρι, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Βγάζουμε την κόρα και το στίβουμε καλά.
2. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τον ταραμά, και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν είναι πάρα πολύ μαλακιά η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ή τριμμένη φρυγανιά, ώστε να έχουμε μία επιθυμητή, σχετικά μαλακιά, ζύμη. Αυτό οφείλεται στο πόσο στεγνό θα είναι το ψωμί μας. Αντιθέτως αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
4. Πλάθουμε σε μπαλάκια, “κεφτέδες”, και τους αλευρώνουμε.
5. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν γύρω-γύρω, τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.
via sintagespanos-mageiriki