Αυτές οι μπάρες λεμονιού έχουν μία εκπληκτική αναλογία κρέμας και βάσης. Το λεμόνι δεν επισκιάζει το γλυκό και αφήνει μία γλυκά επίγευση στο στόμα. Το παιχνίδι του λεμονιού, της ζάχαρης και των αυγών έχει ως αποτέλεσμα μία κρεμώδες, λεμονάτη και φρέσκια γέμιση.
Υλικά:
Για τη βάση:
1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλυτζανιού ζάχαρη άχνη, συν έξτρα για πασπάλισμα
1/4 του φλυτζανιού καλαμποκάλευρο
1/2 κ.γ αλάτι
12 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματιού.
Για τη γέμιση:
4 μεγάλα αυγά
1 1/3 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού, απο 2 μεγάλα λεμόνια
2/3 φλυτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλυτζανιού γάλα
Πολύ λίγο αλάτι (1/8 του κ.γ)
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμάνετε στους 180 βαθμούς.
Βάλτε σε ένα ταψάκι 23×33 εκ., λαδόκολλα και βουτυρώστε ελαφρά.
Ανακατέψτε σε ένα μπώλ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Ρίξτε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο μέσα στο μείγμα (Προσοχή δεν θέλουμε να λιώσει, μπορείτε να το καταψύξετε και να το τρίψετε στον τρίφτη). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μπορείτε να το χτυπήσετε και στο μίξερ για 8-10 λεπτά.
Βάλτε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και πατήστε το να πάει παντού απο άκρη σε άκρη, να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο. Βάλτε το στο ψυγείο για 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάστε τη γέμιση. Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέσα σε ένα μπώλ. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το γάλα και ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά.
Ρίξτε το μείγμα πάνω στη ζεστή βάση (έχει σημασία να είναι ζεστή η βάση). Μειώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήστε για άλλα 18-20 λεπτά μέχρι η γέμιση να είναι λίγο σφιχτή στην αφή. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκασία δωματίου. Μόλις κρυώσει πασταλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε μικρές μπάρες!
via melskitchencafe