2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
3 αυγά
τσουρέκι κομμένο σε φέτες
1/5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
καρύδια
σοκολάτα κουβερτούρα 120 γραμ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα αναμειγνύοντας διαρκώς.
Βήμα 3
Σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει, τοποθετούμε τις φέτες από το τσουρέκι μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του σκεύους και στη συνέχεια περιχύνουμε με το υγρό μας μείγμα πασπαλίζοντας παράλληλα με τριμμένα καρύδια και κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 4
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το γλυκό μας σε μπαίν μαρί για 45 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς.
Βήμα 5
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτού.
via nostimada