Οδηγίες για να προετοιμάσετε τα αυγά:
Χρησιμοποιόντας ένα ανοιχτήρι για κρασί (ή ένα σουγιά), πολύ προσεκτικά, δημιουργήστε μία μικρή τρύπα στην κορυφή του αυγού. (Στην αρχή, δοκιμάστε να ξύσετε την κορυφή σιγά σιγά με ένα σουγιά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία τρύπα και να μην σπάσει το αυγό από την πίεση).
Μόλις δημιουγήσετε μια μικρή τρύπα, ξεφλουδίστε σιγά σιγά για να την κάνετε μεγαλύτερη, έτσι ώστε να χωρέσει το κορνέ με την γέμιση του κέικ.
Αναποδογυρίστε το αυγό και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Μην πετάξετε το κρόκο και το ασπράδι γιατί είμαι σίγουρη πως θα τα χρειαστείτε για τη συνταγή του κέικ!
Ξεπλύνετε το εσωτερικό των αυγών καλά κάτω από το νεροχύτη. Στη συνέχεια, βυθίστε τα αυγά σε θαλασσινό νερό για τριάντα λεπτά. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε αλάτι είναι για να βουλιάξουν τα αυγά.
Ξεπλύνετε τα τσόφλια των αυγών σε κρύο νερό και ακουμπήστε τα αυγά σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, με την πλευρά της τρύπας να κοιτάει προς τα κάτω.
Εν το μεταξύ, ετοιμάστε την αγαπημένη σας συνταγή κέικ και αντί να βάλετε το μείγμα σε φόρμα, γεμίστε ένα πλαστικό κορνέ με το οποίο στη συνέχεια θα γεμίσετε τα αυγά.
Γεμίστε τα αυγά σας περίπου 3/4 με το μείγμα του κέικ. Εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί: εάν δεν γεμίσετε τα αυγά με αρκετό μείγμα κέικ, τότε δεν θα έχετε ένα πλήρες “γεμιστό” αυγό. Εάν όμως παραγεμίσετε τα αυγά, το κέικ θα ξεχειλίσει έξω από το αυγό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Εάν το γεμίσετε σωστά απλά ξύστε τη κορυφή και καθαρίστε το αυγό με ένα βρεγμένο χαρτί από την παραπανίσια “ζύμη” αλλιώς, εάν το παραγεμίσατε δε πειραζει διότι θα μπορέσετε να φτιάξετε μικρά ανθρωπάκια όπως στη φωτογραφία παρακάτω!
Καλό Πάσχα σε όλους!
via mikroimegaloi